Купили гарненьку пару нового взуття? Але не можете його носити бо натирає? навіть ретельний вибір якісних босоніжок, туфель або чобіт і численні примірки перед покупкою не гарантують того, що проблема виникнення мозолів на ногах обійде вас стороною. Тоді, дані поради точно для вас.

  Існує декілька загальних порад, якими користувалися ще багато років тому, що дозволяють забути про те, що нове взуття натирає.

Якщо взуття натирає п'яту, можна натерти задник з внутрішньої сторони шматочком мила або свічки. Це зменшить тертя. Майте на увазі, що процедуру потрібно повторювати кілька разів на день до тих пір, поки взуття не розноситься.
 
Для взуття з натуральної шкіри підійде ще один метод. Налийте води в два щільних поліетиленових пакета і добре їх зав'яжіть. Потім помістіть пакети з водою в туфлі і поставте на ніч у морозильну камеру. Замерзаючи, вода буде розширюватися, розтягуючи тим самим взуття.
 
Можете придбати спеціальну піну-розтяжку або ж спрей-розтяжку. Такі засоби потрібно наносити на проблемні ділянки взуття і ходити в ньому деякий час. Процедуру повторюйте декілька разів.
 
Якщо розігріти нове взуття зсередини гарячим феном, потім швидко побризкати спреєм для розношування і надіти на ногу в теплій шкарпетці, а після охолодження повторити процедуру ще пару разів, то вийде розтягнути навіть незручні туфлі.
 
Також в магазині ви знайдете спеціальні м'які смужки, що наклеюються до взуття зсередини. Вони захистять ваші ноги від зайвого тертя.