У наступному році міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі пройдуть у Нідерландах. Двоє ветеранів АТО/ООС з Рівненщини увійшли до Національної збірної України «Ігри Нескорених»

Це Андрій Бадарак з Клеваня та Іван Лепеха з Рівного. Загалом до збірної потрапили 20 українських військових та ветеранів.

Саме вони представлятимуть честь країни на міжнародних змаганнях, що відбудуться в травні наступного року у Нідерландах.

Цього року українську команду обирала спеціально створена комісія під головуванням Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, до складу якої увійшли представники Міністерства у справах ветеранів, БФ «Повернись живим», ветеранських організацій, добровольчих формувань та громадянського суспільства.

Відбір відбувався відповідно до нових критеріїв, переданих Україні міжнародною Фундацією Ігор Нескорених. За підсумками кількох етапів відбору: спортивні тестування, анкетування, розгляд поданих учасником документів, а також особисті інтерв’ю з психологом.

Рішення щодо кожного учасника збірної України приймалося виключно за умови одностайної думки всіх членів відбіркової комісії.

Нагадаємо, торік ветеран з Березного Андрій Усач виборов золото «Ігор Нескорених». Він зробив це у командному заліку разом із Майєю Москвич та Сергієм Шимчаком.

Дивіться також: історія нескореного Андрія Усача: легендарний учасник АТО, лучник, таксист і майбутній психолог

До слова, Invictus Games («Ігри Нескорених») – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, які заснував у 2014-му році британський принц Гаррі. Мета змагань – вшанування військових ветеранів, підтримка їх реабілітації та адаптаційна допомога людям, які були поранені та втратили здоров’я під час військової служби.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber