Для нього не має жодних перешкод. Легендарний лучник, учасник АТО, таксист і майбутній психолог. Він жартує і називає себе одноногим. Не боїться чорного гумору, а навпаки, каже це допомагає жити. Андрія Усача з Березного знає вся країна Учасник української збірної у "Іграх нескорених". Доброволець, боєць 80-ї Львівської аеромобільної бригади, брав участь у боях за аеропорт у Луганську. Отримав важкі поранення і втратив ногу. Але Андрій не здався. Живе і надихає своїм прикладом інших.

Учасник АТО, житель Березного - Андрій Усач, більше року стріляє з лука. Почав займатись після війни. Майже кожного дня приїздить на тренувальну базу. Вдягає спорядження і натягує тятиву.

В ідеалі треба багато працювати над собою психологічно і плюс фізично. 

Андрій постійно працює над собою. Спортивні міжнародні змагання є однією з найбільших його мотивацій.

Дивіться такожНезламна "Мурка": історія полонянки напередодні Дня захисника України

Бурхливими оплесками зустрічали глядачі, переможців минулорічних "Ігор Нескорених". Рівне нчанин Андрій Усач у командному заліку стрільби з лука - виборов золото.

Дякую всій Україні, яка тримала за нас кулаки. Завдяки їй ми перемогли. Слава Україні!

Андрій теж був на межі життя та смерті. 2014 року-го пішов добровольцем до армії. В Луганському аеропорту сепаратисти обстріляли його підрозділ з «Градів». Чоловік отримав важкі поранення. Чотири доби пролежав, чекаючи на допомогу. Коли дочекався, то відразу у фронтових умовах, йому ампутували ліву ногу. Тепер замість неї протез.

Така жилізяка, підставка класна. 

Жартує, сміється. Каже, змирився і живе, а чорний гумор інколи навіть допомагає.

Крім ампутації лівої ноги - солдату Усачу зробили кілька складних операцій на руці та реконструкцію частини щелепи. Андрій пережив багато. Найбільше, каже, допомогли дружина та двоє доньок.

Найважче бачити людей двоногих, які пускають соплі і кажуть, як їм важко жити.

Андрій тренується, готується до нових "Ігор Нескорених". А також таксує і встановлює системи опалення у будинках.

Я не чекаю, що хтось мені має щось дати. Люди допомагають на певному етапі, а далі я не маленький хлопчик, щоб жити за чийсь рахунок. 

Після війни життя змінилось кардинально. Тепер Андрій здобуває освіту психолога і хоче допомагати іншим. Два рази на рік святкує день народження - взимку, коли батьки народили і влітку, коли вижив на війні. І зараз, як ніколи, чітко усвідомлює значення слова мир, для всіх українців.

Мир, це такий як зараз нам намагаються нав'язати і через деякий час лінія розмежуються, відійде у сторону Дніпра. І мир, який ми бачили у 2014 році і який ми хочемо зараз, це коли ми відійдемо у сторону свого кордону і закриємо його - тоді буде мир. 
 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber