На Рівненщині продовжується бабине літо. Сонячні дні та погода без опадів вже декілька днів тішить мешканців області.

Одні у літньому одязі, а інші в куртках. Люди ніяк не можуть звикнути до зміни погоди. Але прихід бабиного літа помітно відчувається і останні дні з теплою погодою не можуть не тішити, розповідають рівняни.

Так, звичайно сонце пригріває, можна вже переходити назад на літні речі. Ну мені краще тепло, але це люди кожен по своєму, хтось може вже чекає на зиму.

Але не всім рівнянам до вподоби така тепла погода.

Мені не подобається, тому, що знаю, що прийде знову холод і буде ще гірше, ніж було. Зразу будуть люди хворіти, а на мене це впливає в першу чергу, бо я відчуваю температуру відразу, а особливо коли похолодання тому я вже звикла до холоду і хотіла би, щоб так і лишалось стабільно, тому напевно скоріш ні, не задоволена.

Лікарі застерігають, через різкі перепади температури можна легко захворіти і дають поради, як вберегтися від осінніх застуд.

Звичайно перепади температур дуже впливають, тому, що це відповідний стрес для організму. Мені здається, що наша українська земля дуже багата і яблуками, і виноградом, хто запас сливи, вишні, смородину, а малину, то взагалі не прогадають, тому що, і взагалі всі трави можна було заготовляти влітку, щоб зараз мати чим знижувати температуру. Взагалі противірусну дію дуже гарну має липа, хто назбирав липу будь ласка заварюємо липу, додаємо туди не варену малину і додаємо пару крапель звичайно лимону, - розповідає лікар загальної практики сімейної медицини Галина Бараболя.

Синоптики прогнозують: бабине літо на території Рівне нщини триватиме ще до 20 жовтня.

Такі похожі дні ми будемо очікувати і будемо спостерігати до 20 жовтня, тобто 15, 16, 17, 18, 19 ми будемо очікувати температурні показники по ночах сягатимуть до +11 градусів тепла, а протягом усіх цих днів температурні показники сягатимуть до +20 градусів тепла. Якщо говорити про рекорди, які ми температурні побили, то принципі ми побили цей рекорд, в 95 році в ці дні були 22,8, а це 13 жовтня, а в нас 13 жовтня було 22,9 градусів тепла, - говорить начальник Рівне нського обласного центру з гідрометеорології Богдан Масовець.

Проте, теплий одяг далеко ховати не слід. Бо вже на кінець жовтня слід очікувати зниження температури.  

Читайте ще: рівнянин просить оновити громадський транспорт

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber