Зовнішнє незалежне оцінювання складатимуть не тільки учні, а й вчителі. Тестування для педагогів відбудеться 31 жовтня. Це є одним із обов'язкових елементів сертифікації педагогічних працівників. Цього року буде проведена пілотна перевірка знань вчителів початкової школи.

Так, щодня розпочинається навчальний день у другокласників. Після чого малеча сідає на свої місця і поринає у світ знань. Сьогодні, тема уроку - Стародавній Єгипет. Заняття проходять в ігровій формі. Щодня до такого інтерактиву потрібно ретельно готуватися розповідає вчителька - Ольга Володимирівна. Це її другий випуск. Однак, цього року роботи стало більше. Адже вона готується до сертифікації.

На сертифікацію, дуже довго сама обдумувала і майже в перед останній день можливості подати заявку я це зробила. Вирішила, якщо я вагаюся так чи ні,то краще обрати так, ніж потім шкодувати, - розповідає вчителька початкових класів Ольга Федчук.

Сертифікація проходитиме в три етапи. Перший – вивчення практичного досвіду педагога. Оцінюватимуть роботу вчителів експерти. Другий етап оцінювання – ЗНО, яке відбудеться 31 жовтня і третій вивчення електронного портфоліо.

Два тижні тому мене відвідали експерти, було дуже приємне знайомство. Немає чого боятися, хто планує на наступний рік подавати на сертифікацію - це того варте.

Цього року сертифікація для вчителів початкових класів - пілотна. У Рівному її проходять п'ятеро вчителів. Якщо результати будуть успішні - педагоги отримають доплату.

Люди, які пройшли успішно сертифікацію будуть мати 20% до посадового окладу - це є і стимул хороший. Це не від себе, а по протоколу сертифікація замінить атестацію, - каже заступниця начальника управління освіти Рівне нського міськвиконкому Катерина Сичик.

Нараховуватиметься доплата пропорційно обсягу педагогічного навантаження упродовж трьох років чинності сертифіката. Також цим вчителям зможуть надавати наступну – вищу категорію.
 

Дивіться також: незламна "Мурка": історія полонянки напередодні Дня захисника України