Якщо вам набридло ваше звичне домашнє меню, саме час спробувати приготувати популярну італійську страву - пасту Карбонара. Зробити це дуже просто та швидко.

  Кажуть, що паста Карбонара (або як її часто в народі називають спагеті Карбонара) отримала свою назву завдяки шахтарям, які на кілька місяців йшли працювати в гори. Вони запасалися продуктами, які могли довго зберігатися - серед них був сир твердих сортів, рослинне масло, паста і сиров'ялена свинина.

Для приготування знадобиться:
 
250 г спагеті
 
150-200 г бекону
 
50 г пармезану
 
3 яйця
 
2 зубчики часнику
 
рослинна олія
 
сіль
 
чорний мелений перець
 
 
Спосіб приготування.
 
1. Нарізати бекон соломкою. Подрібнити часник. Розігріти масло на сковороді, трохи обсмажити на ньому часник. Додати на сковороду бекон і обсмажити його близько 2-3 хвилин.
 
2. Натерти пармезан на дрібній тертці. В окрему миску викласти яєчні жовтки, посолити і поперчити їх, потім добре збити. Додати тертий сир і ще раз добре перемішати.
 
3. Поставити варити спагеті на час, вказаний на упаковці. Злити воду і викласти спагеті на тарілку. Додати яєчно-сирний соус і перемішати. Зверху на страву викласти бекон і трохи посипати тертим пармезаном, можна покласти листочок базиліка. Подавати страву відразу ж, поки вона не охолола.
 
 У рецепті пасти Карбонара є секрет: щоб яєчно-сирний соус був приємної шовковистої консистенції, потрібно близько хвилини потримати миску з ним над гарячою парою з каструлі зі спагетті.