Не відмовляється, але умов для життя та лікування дитини немає. Мова йде про неповнолітню породіллю, яка декілька тижнів тому народила немовля. Дівчині всього 12 років, вона ромської національності. Новонароджний хлопчик почувається добре, однак його збираються переводити у міський будинок дитини.

Хлопчик почувається добре та набирає вагу, розповідають медичні сестри, які доглядають за немовлям ромської національності.

Стан дитини на сьогодні можна сказати задовільний, хлопчик набирає вагу. Він гарно дихає, харчується і потребує уваги. Дитина має ваду розвитку в силу цього ми не можемо виписати дитину додому із мамою. Тобто дитина має бути у спеціалізованому закладі, - розповіла завідуюча відділенням постінтенсивного догляду та виходжування недоношених новонароджених Марина Приходько.

Народила хлопчика 12-річна дівчинка 14 вересня, родом вона із Закарпаття. У Рівному проживала на сміттєзвалищі. Саме звідти її забрала швидка. Після виписки мама відправилась додому, а дитина залишилася у перинатальному центрі.

Ромська національність вони ніколи не залишають своїх дітей вони переживали за свою дитину цікавилися її станом здоров'я, як вона почувається. Але як маму виписали, вони відразу виїхали звідси. Але вони дали ім'я дитині. Оформили усі документи на дитинку, - каже заступниця головного лікаря з неонатології Рівне нського обласного перинатального центру Галина Ковальова.

Через вроджену ваду розвитку немовля потребує спеціалізованого лікування. Тому найближчим часом дитина буде переведена в будинок дитини, кажуть лікарі.

Ми зараз ведемо переговори, готуємо дитинку на перевід у будинок дитини. Щоб далі вона спостерігалася і у певному віці їй зроблять корекцію цієї вади і дитина буде абсолютно здорова.

Відповідно після корекції вади розвитку, хлопчика мама зможе забрати додому. Поки що у службі у справах дітей намагаються з'ясувати місце перебування 12-річної матері.

Ми з'ясували, що батьків дитини немає у місті Рівне ми направили відповідний запит за місцем їхньої реєстрації у Берегівський район, чекаємо відповіді щодо того у яких умовах вони проживають і чи можуть вони забрати дитину, - розповів начальник служби у справах дітей Рівне нського міськвиконкому Андрій Міщеня.

Перебувати у перинатальному центрі дитина може всього 28 днів. Після чого немовля повинні перевести Рівне нський спеціалізований міський будинок дитини.
 

До теми: бабусі 27 років, а породіллі 12: у Рівному малолітня дівчинка народила дитину

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber