Породілля - особа ромської національності. Вона проживала на рівненському сміттєзвалищі. Саме звідти її забрала швидка. Дівчинка народила доношеного хлопчика. Медики й досі в шоці. Адже така юна породілля у них вперше. А поліцейські тим часом відкрили кримінальне провадження і будуть шукати батька дитини.

Особи ромської національності проживають на рівненському сміттєзвалищі. Приїхали із Закарпаття. Тут перебувала і 12-річна дівчинка. Вночі, 14 вересня, вона з матір'ю прийшли до охоронця і попросили викликати швидку.

Її привезли на прохідну, ходила корчилась - видно схватки брали, але не кричала, приїхала швидка буквально за 10 хвилин, - розповідає охоронець Сергій.

Породіллю привезли у Рівне нський перенатальний центр. Лікарі були шоковані.

Перше було шок!Що привезли дівчинку із сміттєзвалища, неповнолітню. Що ми маємо робити?Привезли дитину асоціальну, брудну, з незрозумілим терміном, з криками, дитина в шоці, дитина не знає, що з нею робиться - це 12 років дівчинці, - говорить лікар пологового відділення Олена Садова.

Медики кажуть, пологи були складними. Через 5 годин народився хлопчик з вагою 3 кг 100 грамів і зростом 47 сантиметрів. Лікарі зізнаються, по завершенню - всі плакали.

Практично вся зміна із сльозами на очах поки ми родили цю дитину. Пологи були дуже важкими, як для дитини, як для мами, так і для нас. Бо це дитина 12 років - вона не розуміє, що з нею робиться. Тим більше, вона не знає української мови, мама була як перекладач.

Дівчинка народила природнім шляхом. Хлопчик з'явився на світ доношеним. Він має певну фізіологічну ваду.

Мама переживає за дитину, я маю на увазі 12-річна жінка, вона приходить до неї. Вона хоче його годувати груддю, але у дитини є вроджена вада, яка ну не може використовувати саме грудне - вона зціджує молоко, а все інше ми її забезпечуємо. - каже заступник головного лікаря Рівне нського перенатального центру Галина Ковальова.

Породілі 12 років. Вона ні з ким не спілкується. Мовляв, незнає української мови. Бабусі 27 років. Сьогодні прийшла відвідати доньку і внука. Теж мовчить. Лікарі кажуть, у них це унікальний випадок. Таких юних породіль ще не було. Додають, народжувати у такому віці не можна. У дівчат ще не сформоване тіло і психіка.

Вля нас вперше у такому віці народжують жінки, у нас були випадки 14, 15, 17 років. Молодь зараз рано починає жити статевим життям, але у такому ранньому віці - це вперше, - говорить Вікторія Єнікеєва.

Втім роми так не вважають. Кажуть, народжувати у юному віці - для них норма. На рівненському сміттєзвалищі осіб ромської національності, проживає чимало. Приїхали підзаробити. Дехто ділиться подробицями свого особистого життя.

У нас таке буває. У мене теж жінка 13-річна. І у вас теж дитинка є?Так є, один, - розповідає представник ромів Володимир Пап.

12-річну породіллю тут знають. І батька новонародженого хлопчика теж. Йому 20 років. Де він зараз - не кажуть.

Да, я знаю - ми всі тут знакомі люди, ми тут робим, він забере - він не відмовляється від своєї дитини.

Поспілкуватись із батьком малюка, хочуть і поліцейські. Відкрили кримінальне провадження за фактом статевих стосунків із малолітньою.

Подальша доля дитини поки вирішується. У соціальній службі тільки вивчають питання. Родичі хлопчика, просять віддати його. Мовляв, заберуть додому, на Закарпаття. 

До теми: дитина народила дитину: правоохоронці Рівне нщини розпочали розслідування

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber