Нелегальні АЗС поступово припиняють свою роботу. Уже понад тиждень рівненські правоохоронці перевіряють усі автомобільні заправки області. На наявність ліцензії та усієї необхідної документації. Окрім того відповідні структури також ревізували підприємства на дотримання екологічних та пожежних норм.

Нелегальний продаж палива на Рівне нщині припиняється. Уже понад тиждень правоохоронці здійснюють перевірку міських та обласних АЗС. Чи є ліцензія, в порядку уся необхідна документація, порушення пожежних та екологічних норм. Таке доручення під час свого приїзду до Рівного, дав Президент України. Нині поліцією перевірено 165 об'єктів.

За фактом перевірки складно 16 протоколів, по незаконному проваджені діяльності. Санкція статті передбачає штрафи до 34 тисяч гривень. У випадку повторності до 85 тисяч гривень, - розповів начальник відділу комунікації ГУНП у Рівне нській області Антон Крук.

Усі нелегальні заправки після їх виявлення опечатуються правоохоронцями. І продовження продажу пального там категорично забороняється. А справу передають до суду.

24 таких заправки завдяки проведенню превентивної профілактичної розмови поліцейських, самостійно припинили свою діяльність. Дана робота продовжується і буде продовжуватись, якщо в когось є надії що можливо затихне ситуація і ми продовжимо то я хочу запевнити що не надійтеся . Потрібно працювати в правовому полі. Якщо будуть документи на проведення відповідної праці тоді можна працювати.

Станом на 25 вересня поточного року, 45 автомобільних заправок припинили свою роботу, додають правоохоронці. Перевірка АЗС таких масштабів на Рівне нщині вперше. До неї залучені не лише підрозділи правоохоронних органів, а й інспекції держпродспоживслужби , держпраці та екологи. Діяльність таких нелегальних заправок приносить чималі збитки обласному бюджету - розповідає заступник голови обласної державної адміністрації.

Діяльність однієї такої нелегальної заправки приносить збитки для місцевих бюджетів в розмірі порядку півтора мільйона гривень, за рік, - говорить заступник голови Рівне нської обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко.

Рівне нські водії на такі перевірки реагують позитивно. Кажуть, і кошти до бюджету і пальне якісне має бути.

Акциз не платять, і в бюджет нема надходження. І пенсіонерам було б дуже доречно добавити, пенсію.

Такі перевірки в області триватимуть доки не перевірять усі автомобільні заправки, запевняють правоохоронці. Переконують, що за декілька тижнів закриють усі нелегалізовані АЗС. 

До теми: на Рівне нщині триває боротьба з нелегальними АЗС

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber