Лікування упродовж всього життя. Маленька Даринка з Рівного потребує допомоги. У дівчинки лікарі діагностували ВІЛ-інфекцію. Біологічна мати покинула дочку одразу після її народження. Дівчинка потребує постійного лікування.

Біологічна мама залишила дівчинку ще після пологів. Нею одразу стала опікуватися пані Олена. До трьох місяців симптоми хвороби не проявлялися, однак пізніше Даринка занедужала. Тоді і потрапила через підозру на інфекційні захворювання до обласної лікарні.

Потім в неї перестала згортатися кров, її посипало, такі на тілі виникли маленькі ранки, такі цяточки, звернулися до нашого гематолога, нас госпіталізували через підозру на інфекційні хвороби в обласне інфекційне відділення і там діагностували наявність всіх торч інфекцій, котрі переносять всі вагітні не проліковані, герпес віруси, і тромбоцитопенічна пурпуру, дитині стало набагато гірше, ми транспортували її Охматдит столичний.

У Києві стан дівчинки стабілізували за три місяці, тоді і підтвердили вірус імунодефіциту.

Дарина була одна з не багатьох, кому діагностували вірус імунодефіциту до 1,5 річного віку. З моменту підтвердження Дарину посадили на антивірусну терапію - це означало, що вона по життєво буде приймати медикаменти, призначили сиропи навчили нас вводити, давати погодинно, це обов'язково кожних 12 годин потрібно давати медикаменти.

Даринка завжди життєрадісна та мрійлива. Проте, головна мрія дівчинки не казкове поні чи рожева барбі, а бути здоровою.

Скільки тобі рочків? Сім. А ти ходиш в школу так? Так. А тобі подобається? Подобається. А скажи, як ти себе почуваєш зараз? Нормально.

Вірус імунодефіциту зруйнував повністю імунну систему Даринки, через що вона постійно хворіє.

Він знищив повністю імунну систему. Через це Дарина постійно мусить лікуватися від супутніх діагнозів, вона,як губка впітує повністю все в себе, хтось там чіхнув на неї запалення легень зразу.

Щомісяця на лікування дівчинки потрібно від 5 до 20 тисяч гривень. Самостійно таку суму сім'я зібрати не може.

Кожен день прийом ліків викликає навантаження на внутрішні органи, які в неї трошечкі почали підгулювати, збільшуватися в розмірах, почали реагувати лімфатичні вузли, лімфатичні вузли в нас відповідають за, це перші органи, які реагуютьна на подразники, вони в нас збільшуються. СТИК Через навантаження в Дарини почався розвиватися фіброз пенчінки, принципі на початковій стадії - це не так катастрофічно, страшно, але фіброз закінчується цирозом.

Даринка навчається в школі, проте ніякої загрози для інших діток вона несе.

Шляхи передачі вас цікавлять? Значить статевий шлях - це перше, від мами до дитини - це друге, дальше через кров. Це мається на увазі наркоманія. І пересадка органів, там такі великі втручання хірургічні.Оці єдині шляхи. Контактних, побутових шляхів передачі не існує. Ні через поцілунки, ні через сльози, не через піт, не через одежу, через ложки, вилки. Нічого це не передається. Так, що загрози не має ніякої, хоча в нашому суспільстві в наш день існує стигма, - говорить лікар-педіатр обласного центру боротьби зі СНІДом Олена Миронюк.

Допомогти здійснити мрію Даринки може кожен, номер картки ви зараз бачите на своїх екранах. Адже вона так мріє бути здоровою.

Картка ПриватБанку 4731 2191 0516 5322 Олена Тоюнда 

До теми: чотирирічна Оля із Клесова потребує допомоги у лікуванні

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber