Автори проєкту хочуть відтворити архітектурний та культурний образ городища 9-13 столітті, яке було розташоване на лівому березі озера Басів Кут.

В Україні як і в усьому світі спостерігається зростання вимог до оживлення історико-культурної спадщини, що ґрунтується на принципах реставрації, реконструкції, модернізації. Йдеться у проєкті, який подали на Громадський бюджет

Відомо, що сучасне Рівне – місто, яке має прадавню історію, але яке не може похвалитися багатою збереженою архітектурною, історичною та культурною спадщиною, яку можна побачити на власні очі. Тому проєкти, які передбачають історичну реконструкцію, є на разі актуальними та потрібними місту та його громаді. Такі проекти підвищать загальний суспільний інтерес до збереження та «оживлення» не тільки історико-культурної спадщини регіону, але й культурного життя м. Рівне .

Проєкт "Створення музею просто неба "Городище "Оствиця" на Басовому Куті"- це історико-культурний проєкт, який передбачає відтворення архітектурного та культурного образу давньоруського городища, яке було розташоване на лівому березі Басівкутського водосховища у м. Рівне ХІ-ХІІ ст.

В ході реалізації проєкту буде підготовлено та розчищено територію під музей, буде споруджено дерев'яні споруди типові для даного періоду - деревяні будинки, ворота, огорожа. Також буде побудовано пристань для човнів.

Окрім цього на території буде побудовано сцену округлої форми та буде побудовано альтанку у формі стародавнього горщика. Музей стане живим майданчиком для взаємодії реконструкторів, майстрів, умільців, археологів та інших зацікавлених осіб.

Територія музею буде використовуватися для проведення різних подій (фестивалів, свят, семінарів, майстер-класів, наукових досліджень тощо), а сам музей стане цікавою туристичною атракцією міста Рівне .

Загальна вартість проєкту становить 977 000 гривень. Підтримати проект можна сайті rivne.pb.org.ua.

Читайте ще: біля Чорнобильської лікарні просять встановити світлофор

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber