На ньому представляли свою творчість колективи різних регіонів України. Гості свята мали можливість спробувати різноманітні українські страви. Також, можна було пригоститися пирогами, яких цьогоріч Красносількі господині спекли аж 1500.

Вже вдесяте відбувся Всеукраїнський фестиваль "Красносільські вітряки" на Рівне нщині . Традиційно він проходив біля старовинного, дерев'яного вітряка у селі Красносілля, що на Гощанщині.

Я приїхала з Київської області Іванківський район, містечко Іванків біля Чорнобиля його всі знають. Ми дуже задоволені, що українська пісня наша сьогодні звучить, а особливо пісня таких людей, як мій, щира, українська, побутова пісня. Дай Бог, щоб був мир на землі,дай Бог, щоб були такі красиві, гарні, молоді люди, як ви, щоб було щастя, достаток і любов.

На фестиваль приїхали 43 колективи з 12 областей України. Показували свої таланти, танцювали та співали українські пісні.

За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ.

Виконували українські пісні не тільки рідною мовою.

Приїхали з міста Києва от, з чим приїхали з українською народною піснею. Ми дуже раді, що ми сюди завітали, що нас запросили тому, що дійсно фестиваль дуже чудовий, дуже класний, дуже гарно приймають і взагалі, коли ти знаходишся на цій землі, ти розумієш, що ти не біла ворона, тому, що всі тут співають всі танцюють, всі в дуже гарному бранні, і це тебе дивує, ну не дивує, а радує, - розповідає керівник ансамблю народної пісні і танцю "Громиця" Євген Пихтін.

Різноманітні, смачні, українські страви своїм ароматним запахом приваблювали усіх відвідувачів фестивалю.

Ми сьогодні частуємо людей дуже давнішніми стравами, в нас є солов'ї колишні, в нас є колишні деруни, в нас є печений гарбуз, в нас є пироги з квасолею, а що ще смачніше в вас є? А ще найсмачніша в нас є самогонка.

Люди не соромилися і охоче дегустували страви.

Я куштувала ці страви неймовірні, розумієте, мабуть ці страви такі, як ці господині. А що саме скуштували? Я скуштувала і блінчики, я скуштувала і вареники,я скуштувала і пончики, і кампотіком запила, а і капусточку ще, ну капусточка неймовірна.

Родзинкою свята стали півтори тисячі спечених пирогів, серед яких був один щасливий, всередині якого мед і маленька записка: "Вітаємо ваш пиріг щасливий."

Дивіться також: коваль з Рівне нщини розповів про давнє ремесло

Відвідувачі фестивалю атмосферою і святом задоволені.

З таким задоволенням і приїжджаємо і від'їжджаємо набираємося енергії на цілий рік і чекаєм, коли буде слідуючий. А що вам подобається найбільше? Найбільше, ну в першу чергу виступи колективів, дуже тут хороші колективи, дуже цікаво, слухали б їх і слухали.

Усі учасники свята на згадку про фестиваль отримали подарунки. 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber