Сьогодні у Рівному перший день голосування за проекти громадського бюджету. Кожен рівнянин віком від 18-ти років може проголосувати за 3 великих та 3 малих проектів, які змінять наше місто на краще. Зробити це можна онлайн, або ж в приміщенні Рівненської міської ради або ЦНАПу.

10 година ранку. Перший день голосування за проекти громадського бюджету. У приміщенні Рівне нської міської ради, де можна проголосувати, не велелюдно. Зробили свій вибір лише двоє осіб. Ілля - третій.

Я обрав облаштування спортивних майданчиків та вулиць, де я саме проживаю.

Проголосувати можна за 3 великих та 3 малих проектів. З собою мати паспорт. Якщо ж у вас ID-картка, то додатково треба взяти документ, у якому зазначене місце реєстрації.

У мене приписка не рівненська, я не маю права голосувати. Це гроші платників податків, це наші з вами гроші і все таки думку громадян однозначно треба враховувати.

А це приміщення ЦНАПУ. Тут також можна підтримати проекти громадського бюджету. Станом на 11 годину проголосувало шестеро рівнян.

Є список, і є далі по кожному проекту більш детальніша інформація, - говорить працівниця пункту голосування Тетяна.

Голосує, як і молодь так і старші. 62-річна Валентина вперше голосує за проекти громадського бюджету. З переліком ознайомилася одразу на місці. Пояснює свій вибір.

Світлофор на перехресті Соборної - Петра Могили. Пандуси потрібно ставити, тому що зіштовхувалася не раз. Згідно норм будівельних треба їх ставити. Стерилізація тварин - сама трьох усиновила.

Голосують й автори проектів.

Мій проект, який я подала - встановлення світлофору на вулиці Соборна, перехрестя вулиці Петра Могили. Простоюють як транспортні, автомобілі приватні і автобуси, маршуртки, тролейбуси. Всі, хто там проїжджає в ті години, вони прекрасно знають, яка пробка може тягнутися, - каже рівнянка Оксана.

Проголосувати за проекти громадського бюджету можуть рівняни віком від 18-ти років. Зробити свій вибір можна до 1 жовтня.

Проголосувати можна двома шляхами. Це електронно....в пунктах для голосування.

Загальна сума громадського бюджету 10 мільйонів гривень. 7 спрямують на реалізацію великих проектів, 3 - на малі. 

Дивіться також: у Рівному відкрили майданчик для особливих дітей

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber