Рівні можливості для усіх. У Рівному відкрили інклюзивний дитячий майданчик. Розташований він у парку імені Тараса Шевченка. Орієнтований він на діток із вадами опорно-рухового апарату. Тепер малеча на візку зможе покататися на гойдалці та інших розважальних атракціонах.

Гойдалка балансир, турник, пісочниця - та інші цікаві елементи для відпочинку. Це дитячий майданчик для діток з особливими потребами. Відкрили його у парку Шевченка.

Можна під'їхати на візочках, дитина може гратися, може гойдатися. Так як і звичайні дітки. На пісочниці , на гойдалці кататися, - розповідає керівниця благодійної організації Ольга Новицька.

Першими майданчик тестують вихованці центру "Погляд". Це дітки із аутизмом. Адже малечу на візках у місті побачити рідкість. Олена Корсун із особливими дітьми працює вже не перший рік, каже для дітей з інвалідністю важлива комунікація з іншими.

Дітки перебувають в оточенні разом навчаються один від одного. Інші бавляться поруч і отримують від того максимум задоволення. Якщо діток ізолювати, які мають інвалідність від того закриваються їхні батьки , діти не бачать того світу, які мають типовий розвиток, - говорить голова благодійного фонду «Погляд» Олена Корсун.

У Рівному - це перший майдначик. В області таких уже облаштовано п'ять.

Дітям нема, де погратися на візках особливо, бо якщо дитина має ще просто порушення опорно-рухового апарату, але дійсно якщо на візку, то можна буде поїздити на гойдалках із звичайними дітками або із батьками зайти на такі майданчики, - каже Петро Поліщук.

На облаштування такого майданчика витратили 150 тисяч гривень.
 

Дивіться також: коли у Рівному відремонтують міст на вулиці Соборній?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber