У Рівному пропонують заборонити в'їзд приватних автомобілів на територію шкіл та садочків. Така ініціатива з'явилася на сайті Рівненської міської ради від мешканця обласного центру. Електронна петиція вже набрала 40 голосів з необхідних 300. Автор наголошує на тому, аби на подвір'я школи могли заїжджали лише службові автомобілі та служби доставки продуктів.

На сайті Рівне нської міської ради з'явилася електронна петиція з проханням заборонити у Рівному в'їзд на територію шкіл та садочків.

Прошу встановити при в'їздах шлагбауми, залишивши проїзд лише службовому автотранспорту та службам доставки продуктів. Тому що, якби була можливість, то під'їжджали під двері, нахабність та безкультур'я зашкалює... Дякую.

В управлінні освіти кажуть, що зараз рішення щодо заборони в'їзду на територію приймаються автономно кожною школою. До прикладу, на в'їзді у у ЗОШ №11 встановлений шлагбаум. На подвір'ї закладу ще один.

На сьогоднішній день проїжджа частина і пішохідна частина відгороджені газоном і ось цими перешкодами, які сьогодні в нас тут стоять, - розповідає директор ЗОШ №11 Лариса Синяк.

Ми поцікавились в батьків, які заводять вранці дітей до школи, чи створюють їм незручності автомобілі, які заїжджають на територію освітнього закладу. Відповіді різні.

А для чого вони тут? Дітей привезли до школи, до входу і достатньо, правда? Нащо вони на території? То всіх треба під поріг школи привезти. Вже поставили тут шлагбаум, щоб не довозили до самої школи.

За 5 днів електронну петицію підтримало 40 осіб. Якщо буде 300 голосів, тоді ініціативу розглядатиме міський голова та Рівне рада. У разі введення заборони в'їзду на територію освітніх закладів батьки не зможуть завозити своїх дітей під поріг школи. Однак, не біля всіх навчальних закладах є відповідний простір з можливістю припаркуватися та розвернутися.

А поки заборона в'їзду на територію освітніх закладів це лише петиція, керівництво шкіл такі питання вирішує спільно з батьками.

Яке б не було прийняте рішення, адміністрація школи підтримає будь-яке рішення прийняте батьками і тому ми чекаємо від них і звернень, так і дієвих пропозицій для того, щоб спільно вирішувати це питання.

Проголосувати за електронну петицію на сайті Рівне нської міської ради можна до 20 жовтня. 

Читайте ще: рівнянин просить оновити громадський транспорт

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber