Рівні можливості для усіх. У Рівному працює дільниця по виготовленню туалетного паперу для людей із обмеженими можливостями. А саме слабозорих. Також функціонує швейний цех.

Вправно, швидко та із хорошим настроєм пан Павло виконує свої основні обов'язки. Він складає рулони туалетного паперу в пакети. Пан Павло розповідає, незважаючи на те що він взагалі не бачить працювати легко. Виконує свою роботу із задоволенням.

Дуже задоволений роботою. Як вам сказати я коли дізнався, що таке буде, почав цікавитися, де на підприємствах працюють люди із вадами зору, ніде такого немає . І тут мене викликає Ігор Петрович і каже, що ми знайшли такий паяльник, де може працювати незрячий. Це була велика радість.

Всього тут четверо працівників. Всі вони проходили відповідне навчання, адже кожен із них має певні вади із зором.

Туалетний папір поки що не продають, але сподіваються, що вже найближчим часом вдасться налагодити роботу по збуту продукції.

У нас уже є декілька замовників у Рівному і навіть у Луцьку є вже дещо готове. І я думаю, що вже наступного тижня перші партії підуть на продаж, - говорить директор Рівне нського УВП УТОС Ігор Подранецький.

А це уже інший цех - швейний. Тут також працюють люди із вадами зору. Вони шиють рукавиці робочі, фартухи, костюми, нарукавники та інше.

Це тільки навчилася, походила на курси, декілька днів працюю. Сидіти трошки важко, але машинка легко працює, можна керувати, - говорить швачка Тетяна.

Крім швейних машинок тут з'явилося ще одне обладнання. Відтепер працівники зможуть наносити на продукцію різні надписи.

Поки надписи ми освоїли машинка набагато складніша. Є дизайни, логотипи можна вишивати, надписи фірм, - розповідає майстер виробничої дільниці Володимир Басов.

І один цех й інший функціонує на території Рівне нського учбово-виробничого підприємства Українського товариства сліпих. Оновити обладнання вдалося завдяки підтримці громадської організації із закордону.

На сьогоднішній день дуже важко створити робочі місця, треба великі кошти тому така ідея тут з'явилася. А також розширення послуг учбово-виробничого підприємства Українського товариства сліпих міста Рівне , - каже керівниця ГО "Клуб Ротарі міста Рівне " Ольга Новицька.

Крім цього завдяки проекту вдалося придбати обладнання для виготовлення навчально-дидактичних матеріалів, які розповсюджені по 42 спеціальних навчально-виховних закладах України, обладнати бібліотеки для слабозорих людей та інше.

Дивіться ще: у Рівному відкрили майданчик для особливих дітей

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber