У Рівному встановили обмежувальні стовпчики. Вони розташовані на тротуарах вулиць Шухевича та Соборній. Це зробили для того, аби водії не паркували свої автомобілі, де заборонено, а також не заїжджали на проїжджу частину. Втім, якщо на вулиці Шухевича обмежувальні стовпчики пластмасові і з світловідбивними смугами, то на центральній вулиці просто металеві.

Ось такі обмежувальні стовпчики встановили на вулиці Шухевича у Рівному. Зробили це для того, аби водії не заїжджали та не паркувалися на велосипедній та пішохідній доріжці.

Вони доцільні, але тільки не такі дешеві якісь. Вони страшні. Не для нашого міста.

Інші перехожі кажуть, що на цьому місці справді потрібно було встановити обмежувальні стовпчики, втім результатом задоволені не всі.

Там вже одного немає. З тої сторони збитий, як вони допоможуть тут. Якщо ставить, то якісь бетонні, щоб машину зупинити, а не просто пластмасову.

Встановлення обмежувальних стовпчиків передбачені в проекті капітального ремонту вулиці Шухевича. Загальна вартість всіх робіт понад 27 мільйонів гривень.

Виконавець їх встановив буквально два тижні тому. Виконують функцію, що перешкоджає проїзду автомобілів по тротуару, як було раніше, - коментує заступник керівника управління ЖКГ Рівного Володимир Лапюк.

А це вулиця Соборна. На цьому місці трапляються ДТП, коли машини намагаються виїхати на проїжджу частину. Тому тут відокремили металевими обмежувальними стовпчиками проїжджу частину від пішохідної. Виконували роботи працівники Рівне нського ШЕУ.

На сьогодні вартість одного стовпчика 200 гривень + його монтаж 50. Це невелика сума. А загальна вартість? А загальна вартість тендера більше 2 мільйонів, але туди входить і ямковий ремонт, і поточний ремонт значної ділянки дороги. Тобто це в комплексі роботи, які були виконані в цьому році по вулиці Соборній, - каже керівник Рівне нського ШЕУ Віктор Климук.

Тепер пішохідна зона стала просторою.

Це добре, що їх тут встановили тому що це не є зараз тут перешкодою для руху автомобілів і на мою думку менше аварійних ситуацій буде виникати.

На відміну від вулиці Шухевича на Соборній обмежувальні стовпчики - металеві і поки що, а це за два тижні, жодного пошкодженого. 

Дивіться також: у Рівному пропонують заборонити в'їзд автомобілів на територію шкіл та садочків

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber