Домедична допомога. Рівнянин врятував життя колезі. До приїзду швидкої пан Віталій не розгубився та надав першу медичну допомогу чоловіку який на його очах втратив свідомість. Такі дії рівнянина привели потерпілого до тями.

Тиждень тому Віталій Сторожук, як зазвичай вийшов з роботи і йшов до своєї машини. Чоловік розповідає, несподівано побачив що його колезі стало зле. Набрав швидку допомогу.

Всі, що зібралися біля нього люди, сказали що він вже не дихає я кажу швидко повертайте і інтуїтивно почав робити йому штучний масаж серця.

Пан Віталій каже, ніде надавати першу допомогу його не вчили, втім доля ніби відчула що щось станеться, адже два дні тому у нього стався цікавий випадок.

Я побачив репортаж про штучний масаж серця і воно в мене на рівні свідомості десь спрацювало. Спочатку чоловік не подавав станів життя, а далі голова із синьої почала червоніти.

Людей потрібно навчати надавати першу медичну допомогу, велику роль у цьому відіграють і змі, які висвітлюють цю важливу тему, наголошує лікар невідкладних станів Андрій Стахнюк.

Завдяки інформації, яку він побачив на телебаченні, він зміг зреагувати та надати допомогу. І це дуже важливо. Я спілкувався після виклику з цим пацієнтом, він життєрадісний, спілкується. Все добре. Самий приємний та щасливий момент.

Ролики про надання першої медичної допомоги є і у ефірі телеканалу Рівне 1. Лікарі кажуть, знаючи найпростіші медичні заходи можна попередити розвиток можливих ускладнень та врятувати життя.

Дивіться також: 26-річний хлопець із Рівне нщини потребує допомоги

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber