фото ілюстративне
Правоохоронці відкрили 131 кримінальне провадження, пов’язане із незаконним видобутком сонячного каміння.

Учора, сьомого вересня, близько четвертої години ранку під час відпрацювання у протидії незаконному видобутку бурштину у лісовому масиві неподалік села Кривиця Дубровицького району дільничні офіцери поліції виявили безгосподарські автомобіль, мотопомпу кустарного виробництва та пожежні рукави. Обладнання та транспортний засіб «УАЗ» поміщені на територію Дубровицького ВП.

Факт незаконного промислу правоохоронці виявили у полі неподалік того ж села і близько 19 години шостого вересня. Невідомі особи, помітивши поліцейських, втекли, залишивши на місці обладнання для видобутку каміння. До відділення поліції вилучено та доставлено мотопомпу, пожежні рукави, а також автомобіль «УАЗ».

Читайте ще: правоохоронці Рівне нщини вилучили бурштин та мотопомпи

За фактами порушення правил охорони надр поліцейські розпочали досудове розслідування.

Загалом, з початку року у результаті проведених відпрацювань правоохоронцями вилучено 52 мотопомпи, 19 одиниць транспорту та майже 172 кг «сонячного каміння».

Цьогоріч слідчими підрозділами розпочато 100 проваджень за порушення правил охорони надр та 31 за статтею, а саме за придбання, отримання, зберігання чи збут бурштину.

За вчинення опору працівникам поліції під час виявлення та документування таких фактів відкрито 14 кримінальних проваджень.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber