Поліцейські вилучили майже 172 кілограми бурштину, 45 мотопомп і 17 одиниць транспорту.

За сім місяців поточного року до підрозділів поліції Рівне нської області надійшло 994 заяви та повідомлень, що стосуються незаконного видобутку бурштину. За 80 фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань: 55 — за статтею 240 Кримінального кодексу України та 25 — за статтею 198 КК України.

За результатами проведених заходів поліцейські вилучили 45 мотопомп, 17 транспортних засобів, 171 кілограм 732 грами бурштину та виявили 30 осіб, які займалась незаконним видобутком бурштину-сирцю. Серед північних районів області найбільше «сонячного» каміння вилучено у Володимирецькому районі —майже 40 кілограмів, а мотопомп — у Дубровицькому — 17.

Читайте також: на Басівкутському водосховищі затримали трьох браконьєрів

Також учора, 21 серпня, за результатами відпрацювання території Дубровицького району поліцейські у лісовому масиві поблизу села Кривиця виявили мотопомпу кустарного виробництва та автомобіль «УАЗ» без державних номерних знаків. Вилучене доставлено на територію місцевого відділу поліції. За фактом порушення правил охорон надр відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України.

Відпрацювання та заходи у протидії незаконному видобутку бурштину тривають.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber