Кількість людей на берегах водойм з кожним днем значно зменшується. Адже купальний сезон завершується. Бо ж з приходом осені вода у річка та озерах лише холоднішає. Втім якщо хтось аби поплавати чекає наступного літа, для інших воно триває кругло річно.

Якщо для одних купальний сезон завершується, для інших лише розпочинається. Анатолій Мельніков з приходом осені плавати не перестає. А навпаки, на водні процедури до місцевого водоймища приходить частіше. Чоловік розповідає, моржуванням займається з 13 років. Нині йому 72, і любити холодну воду не перестає.

Зразу енергія прибуває. І такий чоловік відразу заряд якийсь получає, і від цього настрій піднімається. Коли вода вже прохолодна. Не дуже холодна і не дуже тепла. А от восени, - говорить Анатолій.

З приходом осені температура води помітно знизилась- розповідає пан Анатолій. Каже, все, через холодніші ранки та вечори. Саме тому не підготовленим людям уже краще не купатись, запевняє чоловік.

Завжди коли перехід такий на осінь, то прохолода води відчувається.

Закінчувати купальний сезон для людей котрі чутливі до холодної води радить і лікар. Іванна Карамач розповідає, з приходом осені кількість людей котрі застудилися через купання значно збільшилась.

Збільшилась. Збільшилась зокрема із захворюваннями сечопровідних систем, одна причин купання у водоймах. ...це варто купатися лише людям підготовленим людям які купаються в такій прохолодній воді. А решті людей, які мають якісь хронічні захворювання серцевосудинної системи, нервової системи, мають якусь гостру вірусну інфекцію не бажано купатися, - каже сімейний лікар Іванна Карамач.

Саме тому, аби скупатися у водоймищах краще чекати уже наступного літа. Втім, якщо ви хоче розпочати загартовування в холодній воді, варто розпочинати з першого дня осені й плавати лише по декілька хвилин- запевняють фахівці. Аби не переохолоджувати організм та не захворіти. 

Дивіться також82-річний рівнянин на ковзанах розповів чому досі веде спортивний спосіб життя

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber