Сьогодні в українських школах пролунав перший дзвоник, а це означає, що розпочався новий навчальний рік. У цей день практично кожен школяр йде до школи з букетом. Наша Анастасія Киянчук вирушила до квіткових лавок, щоб дізнатися яким квітам для вчителів віддали перевагу рівняни.

Продавці розповідають, що найпопулярнішими квітами для вчителів цьогоріч стали: хризантеми, айстри та троянди.

Дивіться також: Без першокласників: в одній зі шкіл Рівне нського району, жоден учень вперше не сів за парти 

Продавчиня Тетяна каже, що краще купувати квіти, які вирощені у домашніх теплицях:

"Домашню квітку вирізав і приніс на базар вона по холодильниках ніде не була, а привозна вона має бути в холодильнику постояти, трансортування, дорога"

Порівнюючи купівлю квітів на свято 1 вересня минулого року, то можна побачити, що цьогоріч продаж букетів значно зменшився.

"Ви знаєте я сьогодні чесно сказати наблюдаючи їхала до Рівного, і кажу, що діти йдуть без квіток мені якось дивно чесно сказати, колись всі старалися з букетами, а тепер як хто", - зазначає продавчиня

У деяких школах міста закликали відмовитися від квітів для вчителів, а кошти, які мали бути витрачені на них зібрати на благодійність.

"Вчителька в групі нашій вайберській надіслала повідомлення, що батьки просимо замість квітів допомогти дівчинці, яка навчається в нас в школі - це загальноосвітня школа №18 в четвертому класі, яка хвора на онкологію і тому просить замість квітів долучитися до благодійної акції і дійсно в холі школи стояла скринька, надпис був: замість квітів на добро, ну щось такий символічний напис.", - говорить мама школяра. 

 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber