Немає щеплення, до школи не потрапите. Екс-міністр освіти та колишня в.о. Міністра охорони здоров'я України, відповідно Лілія Гриневич та Уляна Супрун, 14 серпня на прес-конференції повідомили, що дітей, які невакциновані до навчальних закладів не допускатимуть. Натомість вони повинні навчатися індивідуально.

Всі здорові і нещеплені. В багатодітній сім'ї Макогон від вакцинації відмовилися, розповідає мама Олександра. Нікого із п'яти дітей не вакцинує.

Своїх дітей я не щеплюю. Тому що це моє глибоке переконання. Ні ртуть, ні фенол,. Інші хімічні речовини, які діють на ЦНС не є для моєї дитини корисні. Є навіть статистика, що 3 відсотки дітей, які отримують щеплення стають інвалідами або помирають. Та сама раптова дитяча смерть - це причина смертності, яка доказана. навіть у тій Японії, коли вони перестали щеплювати до 2 років у них немає дитячої смертності, хоча вона була, - розповіла багатодітна мама Олександра Макогон.

Та лікарі стоять на своєму, кажуть ніякого іншого захисту від недуг , крім щеплення немає. Отримує дитина їх із пологового будинку. А це проти туберкульозу і гепатиту, до року від дифтерії, правця, кашлюка, хібінфекцій і поліомієліту, і в один рік проти корі, ператиту і краснухи.

Іншого захисту від інфекційних хвороб ніж щеплення не існує. Тому тут не може бути іншої думки, дітей треба щеплювати. І коли ми щепимо усіх дітей на 95% то не може бути розповсюдження інфекційних захворювань. І не може бути спалахів інфекції. І щеплення ми починаємо з пологового будинку, - головний педіатр Рівного Юрій Денисенко.

І додають, серйозних ускладнень від вакцинації у дітей бути не може - це вийнятки.

Важкі ускладнення. Я маю інформацію щомісяця і у Рівному за останні роки ніяких побічних ефектів немає.

14 серпня на прес-конференції екс-Міністр освіти Лілія Гриневич та колишня в.о. Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомили, що ті діти, які не будуть мати відповідних довідок про щеплення, до школи не пускатимуть. Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства освіти і науки.

Я вважаю, що це є дискримінація і не мають право ні завідуюча дитсадка, ні директор школи не допустити дитину до навчання. Тому що це не їх компетенція. І якщо говорять, що визвуть поліцію, коли ви прийдете, то я раджу вам навпаки викликати поліцію на них і написати скаргу.

Проте, юристка Тетяна Бідюк, каже що у даному випадку законодавство на стороні навчальних закладів.

Якщо це стосується ДНЗ - то це закон "Про дошкільну освіту", якщо школу то закон України про освіту". Ця заява цілком правомірну, оскільки дані положення закону підтвердив Верховний суд постанова була винесена 17 квітня 2019 року. У якій Верховний суд прийшов до висновку, що колективне право над індивідуальним переважає, особи щеплюватися чи не робити таких щеплень.

Поки що в управлінні освіти Рівного кажуть, 2-го вересня усіх дітей до школи приймуть, однак.

Якщо будуть виявлені діти, які не щеплені і у них немає протипоказань буде проводитися відповідна робота. Тобто буде дано час, щоб вони розпочали це щеплення або закінчили щеплення, які не зроблені, - каже заступниця начальника управління освіти Рівного Катерина Сичик.

Ті діти, які не матимуть щеплення будуть навчатися за іншими формами навчання: сімейна, педагогічний патронаж і екстернат. Як це саме буде відбуватися, має вирішити керівництво закладу разом із батьками.

Це взагалі міф, бо вони намагаються створити колективний Імунітет в школі, але дитина переміщується у транспортні, супермаркетах, дитина може бути на пляжі, де завгодно. І повірте, рівень вакцинації від різних хвороб малий. Не буде бабуся у 70 років йти і робити щеплення, - каже батько В'ячеслав Макогон.

Загалом у батьків думки щодо вакцинації, і щодо допуску дітей до навчальних закладів, різняться.

Чи пускатимуть діток до школи і садочків буде видно із початком нового навчального року. Як працюватимуть та чи дійсно готові працівники освіти забезпечити відповідне навчання учням без щеплення, покаже час. А ми обов'язково відстежимо ситуацію.

Читайте також1 вересня по-новому: без лінійок та квітів?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber