Слідчі слідчого управління завершили досудове розслідування за фактом вбивства малолітньої, вчиненого 21-річною жителькою Рівного. За процесуального керівництва обласної прокуратури матеріали кримінального провадження скерували до суду.

Трагедія сталася 17 березня цьогоріч. 21-річна уродженка Запоріжжя після закінчення ВНЗ у Рівному, залишилася жити на вулиці Вербова обласного центру у квартирі 26-річного співмешканця, від якого і народила у лютому дівчинку.

Чоловік того дня на кілька хвилин вийшов із квартири, а коли повернувся — виявив свою доньку мертвою. На жаль, медики нічим зарадити не могли. Смерть немовляти настала внаслідок різаної рани шиї, з ушкодженням м’яких тканин та порученням цілісності крупних кровоносних судин, що призвели до зовнішньої кровотечі та обумовили масивну крововтрату.

Поліцейським жінка не могла адекватно пояснити, що сталося і чому так вчинила, та не змогла навіть пригадати, що робила впродовж дня. Адже внаслідок перенесеної інфекційної хвороби, у неї виникли психічні розлади.

21-річну жительку Рівного затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їй повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства малолітньої дитини за пунктом 2 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Підозрювану арештували.

Відповідно до висновку стаціонарної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи 21-річна жителька Рівного на момент вчинення злочину, за своїм станом не могла усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, відтак потребує застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Тому за клопотанням слідчого суд змінив запобіжний захід на поміщення жінки до спеціалізованого медзакладу. Наразі вона утримується в Івано-Франківській психіатричній лікарні.

Матеріали кримінального провадження скерували до суду з клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру.

Як повідомляє відділ комунікації поліцій Рівне нської області, судові засідання досі тривають.

Читайте також: У Рівному оштрафували правоохоронця

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber