На вихідних уся країна відзначила 28-річницю Незалежності України. Не оминуло святкування і наше Рівне. Забіг у вишиванках, фестиваль ковальського мистецтва та народні гуляння - і це лише частинка свята.

Розпочався День Незалежності у Рівному - спортивно. А саме, більше ніж дві сотні рівнян вийшли на патріотичний забіг у вишиванках. Такий забіг у Рівному відбувається вже вчетверте. Цьогоріч захід мав свою особливість. Кожен учасник повинен був прийти у власній вишиванці та поборотися за перемогу у конкурсі за найкраще традиційне вбрання. Перемогу здобула Людмила Козлюк, рівнянка власноруч вишила вишиванки собі, сину і хаскі Фібі.

Це круто! багато емоцій. Таке потрібно робити і люди мають брати участь, хоть щось в житті є різноманіття і цікавість, - говорить переможниця забігу.

Рівняни подолали 2,5 та 10 кілометрів. Взяли участь у марафоні учасники не лише задля спорту. Забіг благодійний - частина виручених коштів буде передана на допомогу у лікуванні для 3-річної Віталіни Василевич. До слова, призерів забігу обирали за дистанціями та розділили за гендером. Переможці радо діляться своїми враженнями.

Сьогодні я вже другий раз, що біжу в Рівному. Дуже круто, дуже мені подобається атмосфера, люди, дуже все просто, затишно, так що ВАУ, - розповідає Тетяна Данилів.

Та не забігом єдиним запам’ятається рівнянам День Незалежності. Рівне нські силовики вперше провели змагання, на яких визначали найсильнішого захисника. У конкурсі взяли участь п'ять команд, серед яких Нацполіція, ДСНС, Нацгвардія, Патрульна поліція та СБУ. Учасники виконали 5 вправ різного силового навантаження.

Ми захотіли спропогандувати наші силові підрозділи, щоб люди познайомилися з нашими силовими підрозділами, щоб вони побачили техніку, побачили людей, побачили спортсменів, які будуть показувати свої силові показники, ну і звичайно просто знайомитися з службою, - розповів співорганізатор.

Перемогу здобула команда Державної служби з надзвичайних ситуацій, срібло у Національної поліції, бронзу отримала Служба безпеки України. Крім змагань спортивних, у Рівному відбувся і фестиваль мистецький. З усієї країни до нашого міста приїхали ковалі, аби показати майстер-класи та викувати взуття для скульптур двох дівчат, що стали центральною композицією фестивалю. Бойчук Руслан з Вінниці розповідає, що справа не з легких.

Читайте щеДень Незалежності: що бажають рівняни Україні? (ОПИТУВАННЯ)

Вперше до Рівного завітав і сумський коваль Віктор Литвин. Розповідає, що працює в творчому тандемі з батьком, використовуючи старовинні технології. Тому просто неба показати майстер-клас з ковальства не можуть, натомість привезли з собою вже готову роботу.

Тут же тема конкурсу "жіноча краса" ми зробили от такі бронзові туфельки. довго робили? десь два з половоною дня, - розповів коваль Віктор Литвин.

Крім цього у Рівному відбувалась ще ціла низка заходів, а закінчили рівняни день народними гуляннями. Пам'ятаймо, що 28 років тому було проголошено акт незалежності, проте історія нашої держави набагато більша. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber