Споживчі ціни на продукти порівняно з попереднім місяцем по області змінилися зазначили в Головному управлінні статистики у Рівненській області. Вартість безалкогольних напоїв залишилася без змін

В липні цього року на споживчому ринку області відбулося коливання цін на деякі продукти харчування повідомили в Головному управлінні статистики у Рівне нській області.

Суттєво подорожчали в ціні яйця 9 на 16,2%), від 4 до 0,1% підвищилися ціни на цукор, свинину, хліб, хлібобулочні вироби, рибу та продукти з риби. Водночас на 9,3% подешевшали овочі, від 2 до 0,6 знизилися ціни на маргарин та інші рослинні жири, сало, фрукти, - говорить Анна Храбан.

Ціни дійсно впали на фрукти, але тільки на сезонні, розповідають на ринку.

В сезон фруктів зараз йде виноград, виногради трохи подешевшали з минулишнім тижнем. В ціні 10-15 гривень з минулого тижня, зелений Одеський виноград 26 гривень, він був 32-35 і киш-миш став 40, був 45-50 гривень, так само впали персики на 5 гривень, маленькі персики можна придбати за 25 гривень, а крупніші за 30 гривень, - говорить продавчиня.

Щодо риби продавці заперечують підвищення цін.

Ціна на рибу, така, яка була в прошлому році така й залишилися на цей момент і карасі, яка була ціна по 45, такі й зараз карпи 78 були і залишається, ціна на рибу не повисилась.

Деякі рівняни кажуть, що відчули на собі зміну цін.

Персики купую, виноград так само купую, рибу ні. Подешевшали. Я задоволений.

В Головному управлінні статистики у Рівне нській області додають, що ціни впали і на сезонний одяг та взуття. Відбулося зниження тарифів на житло, воду, електроенергію та газ. Проте, ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли. 

Дивіться також: чи безпечно купувати продукти біля траси на Рівне нщині ?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber