Гора Синай також відома серед бедуїнів як «гора Гореб», «гора Муса», «Гебел-Муса» або «Джабал-Муса», що означає «гора Мойсея».

Вона знаходиться на Синайському півострові, а висота сягає 2 285 м. Єврейська традиція не зберегла точного місцезнаходження гори Синай. Шанування нинішньої гори Мойсея (араб. Джабал-Муса), як гори Синай це давня християнська традиція, що бере початок з IV століття.


На вершині гори Мойсея знаходяться православний храм Святої Трійці і маленька мечеть. На північ від церкви під скелею є невелика печера, де, згідно Біблії, протягом сорока днів і ночей ховався Мойсей (Вих 24:18, Вих 33:20-23). На північному схилі гори розташований православний печерний храм пророка Іллі і його колодязь, а також православна капличка Богородиці. З півночі біля підніжжя гори стоїть монастир Святої Катерини.


Рівнянка Оксана Серобян нещодавно повернулась з цього величного місця та поділилась з кореспондентом Рівне 1 враженнями від подорожі:


Це дійсно вражаюче місце. Найбільше запам’ятався підйом та спуск з гори. Це не легке завдання. Багато людей повертаються назад так і не діставшись вершини. Ми підіймались вночі з гідом. Поряд з нашою групою проходили верблюди. Я цілеспрямована, тож з останніх сил все ж таки зійшла на гору. Що дивно,на наступний день жодного болю в м’язах не відчувала. На горі є храм і там живе монах. Проте, він там не постійно. Приходить періодично. Коли ми піднялись церква була закрита, але через щілинку в замку ми змогли сфотографувати його з середини. Також мені пощастило приклонитись до мощей святої Катерини, що знаходяться у монастирі збудованому на її честь біля підніжжя гори. Ще коли ми підіймались, то мене зацікавила одна дівчина, що підіймалась на гору з картиною. Спочатку було не зручно цікавитись для чого вона туди її несе. Пізніше, її мама сказала, що ця картина погана і їй сказали віднести картину на гору Сінай. Вони приїхали туди спеціально для цього. Загалом, ця подорож мені неабияк запам’яталась, бо окрім надзвичайно приємних та цікавих вражень, я перевірила свою витривалість.

Читайте також: Де рівняни проводять відпустку (ОПИТУВАННЯ+ФОТО)

Читайте також: Скільки вихідних чекає на рівнян у серпні 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber