На Рівненщині одномісячна дитина потрапила до реанімації. Вона отруїлася водою, яку використовували для приготування дитячого харчування. Брали її з індивідуального колодязя в одному з сіл, Гощанського району. Нині загрози для життя малюка не має, стан хлопчика покращився.

На Рівне нщині дитина потрапила до лікарні через нітрати у воді. Інцидент трапився у Гощанському районі. Спочатку малечу доставили у місцеву лікарню згодом, перевели в обласну.

Мама тимчасово через стан здоров'я не могла вигодовувати дитину груддю. Відповідно за дитиною наглядали родичі. Суміш готували на домашній воді. В дитини помічалися проблеми із шкірою, це і налякало родичів. На щастя, отруєння мало легку ступінь .Дитина вчасно було госпіталізована надана вчасно допомога, - розповідає завідуючий відділенням патології новонароджених РОДЛ Олександр Шевчук. 

Зараз стан хлопчика задовільний, малечу готують вже до виписки, кажуть медики. Воду із якої була приготовлена суміш, відібрали для дослідження. Результати зізнаються фахівці, перевищують норми у декілька разів.

Фахівці Гощанського відділення відібрали проби води, при дослідженні встановлено перевищення нітратів води у 12 разів. Що становили 608 мл на 1 літр. При нормі 50. Це дуже велика критична межа, - говорить завідувачка відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень Наталія Седляр.

Виявити самостійно вміст нітратів неможливо, тільки провівши відповідне дослідження. Варто зазначити, що кип’ятіння забрудненої нітратами води не зменшує, а збільшує її токсичність.

Нітрати - це солі азотної кислоти , які є наслідком технологій, внесенням селітр, неконтрольованих у сільському господарстві. Внесенням із водами ґрунтових вод і вони можуть накопичуватися як в рослинах, у воді і ґрунті.

У свою чергу медики радять батькам, які годують дітей сумішами, використовувати воду, яка пройшла відповідне дослідження.
 

Читайте також: як почуваються грибники з Рівне нщини, що отруїлися

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber