Яскраві кольори, іграшки та всі необхідні речі для догляду за малечею. Це паліативне відділення, яке відкрили у Рівному минулого року

Розраховане воно на шість місць. Пані Марія із синочком Артемчиком тут вперше. У хлопчика при народженні виявили гідроцефалію, тому дитина постійно на лікуванні.

З нами тут займаються і фізкультурою і масаж роблять, також почали плавати у басейні, тільки що з басейну. Тут нам подобається, особливо умови хороші.

Крім рівненського паліативного відділення, подібних в Україні є ще два, але там надають послуги лише для вихованців будинків дитини. Рівне нське унікальне тим, що приймає усіх, хто цього потребує. З моменту відкриття на лікуванні тут перебувало більше 20-ти діток.

Лежать тут діти переважно із вродженими вадами розвитку, також були дітки із вадами серцево-судинноі системи недавно, - розповідає завідуючий паліативним відділенням Олексій Буковецький.

У відділенні створені умови для перебування дітей та батьків. Крім загальної палати є кухня, де харчуються пацієнти та ванна кімната, пристосована і для купання малечі. Перебувають тут дітки-сироти за якими доглядає персонал, а також малеча із рідними батьками. Останнім аби потрапити на курс реабілітації потрібно подати до закладу наступні документи.

Повинні звернутися до свого дільничого педіатра, який пише направлення , і якщо були проведені якісь щеплення вписує їх, робляться всі аналізи не пізніше трьох днів давності. Щоб побачити, що вона не була в гострому стані захворювання.

У планах розширити відділення, каже головний лікар. Адже діток, яким необхідна допомога чимало. Наразі вже розроблена проектно-кошторисна документація на новий корпус відділення, де має бути 10 окремих палат.

Зараз перед вами і перед мною цей план, яке це має бути відділення на 10 місць, воно двоповерхове з ліфтами з усіма тими вимогами, які передбачені для паліативного відділення. В одній палаті буде знаходитися одна дитина і хтось із батьків з усіма вимогами і зручностями, - каже головний лікар обласного спеціалізованого будинку дитини Василь Ковалюк.

За підрахунками аби побудувати таке приміщення потрібно близько 27 мільйонів гривень.

Попередньо кошти планували залучити із державного фонду регіонального розвитку. Поки що, розповідає керівництво результатів немає, однак сподіваються, що з часом вдасться залучити, як державні так і меценатські кошти.

Дивіться також: маленький рівнянин Богдан Сверіпа потребує допомоги

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber