Україна може опинитись на порозі нового спалаху дифтерії, адже серед населення дуже низький рівень вакцинації. Країна вже переживала це у 1990-их роках. Тоді через спалах на Рівненщині захворіло більше ста людей.

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання. Воно передається повітряно-крапельним шляхом і призводить до запалення найчастіше слизових оболонок ротоглотки, загальної інтоксикації й ураження серцево-судинної та нервової систем.

Свого часу Україна вже переживала спалах дифтерії. Зокрема, з 1991-го до 1998-го року.

У Рівне нській області тоді на дифтерію захворіло 168 людей. І на сьогоднішній день наша область входить у групу з низьким відсотковим показником щеплень серед дітей до 1 року.

Дивіться також: у Рівному провели безкоштовну акцію до Дня боротьби з гепатитом

Єдиний спосіб захиститися проти дифтерії — це вакцинація для дітей і ре вакцинація для дорослих. Якщо ви вирішили вакцинуватись самі або зробити щеплення своїй дитині, то необхідно прийти до свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра. З лікарем перевірити записи у вашій медичній картці про вакцинацію та за потреби зробити щеплення.

У випадку, коли вам кажуть, що у медичному закладі немає вакцини, зверніться по роз'яснення до головного лікаря.

Вакцинуватися необхідно якомога швидше, щоб устигнути зробити це до початку навчального сезону. Адже тоді зростає загроза інфікування. 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber