Організатори заходу закликали людей не бути байдужими до свого здоров'я та пройти безкоштовний тест.

Вірусні гепатити. Про цю страшну хворобу українці знають не з чуток. На Рівне нщині за офіційною статистикою 8 з половиною тисяч хворих, проте їх набагато більше, твердять медики. Бо ж хвороба може роками жити у вашому організмі.

Вірус гепатиту С має прихований період він триває півроку, тобто якщо на протязі півроку ситуації ризиковані такі були , результат може бути недостовірним. тобто має пройти півроку часу, щоб людина дізналася чи ті ситуації які в неї були не призвели до інфікування, - розповідає лікар-інфекціоніст Людмила Країнська.

Тож аби рівняни змогли перевірити свій стан здоров'я, у Парку молоді організатори встановили мобільну амбулаторію. Містяни до акції долучалися активно, розповідають, що про гепатит знають, тому і прийшли перевірити свій стан здоров'я.

Це зараз такий вірус можна сказати номер один в світі, і його дуже легко підхопити і як в зубного, і я к на манікюрі, і тому я вирішив провірити своє здоров'я.

Офіційно більше півтора мільйона людей в Україні страждають на хронічний вірусний гепатит С. Втім, вилікувати хворобу можна, якщо вчасно виявити.

На сьогоднішній день 630 курсів лікування гепатиту С йде до нас в область. тобто є державна програма на сьогоднішній день, тобто є можливість отримання лікування. тобто гепатит С є виліковний, - говорить організаторка акції Людмила Рибчук.

Варто зазначити, що сучасні препарати дозволяють гепатит С вилікувати швидше і навіть ефективніше. На лікування потрібно 12 тижнів, і 95% випадків завершуються позитивно. Головне - вчасно його виявити.

Дивіться такожРівне нський перинатальний центр закривають на 10 днів

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber