Рецепт сухого варення з яблук часточками не вимагає тривалої метушні і виходить надзвичайно ароматним. Такі, солодощі без сумніву сподобаються всій родині.

 Для приготування вам знадобиться:

1 кг яблук
 
300 г цукру
 
1 ст. л. кориці
 
1 ч. л. лимонної кислоти
 
Як приготувати варення з яблук в духовці:
 
Для цього вишуканого десерту краще брати кисло-солодкі яблука або яблука солодких сортів. Наріжте кожне яблуко на тонкі часточки і щільно укладіть їх на деко, зверху присипаючи цукром, корицею і лимонною кислотою. Деко краще застелити папером для випічки, а зверху присипати цукром.
 
Помістіть яблука в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Залиште сушитися на 2-3 дні. Також можна використовувати для цієї мети електросушарку або духовку з вентилятором - такої сушки протягом декількох годин буде цілком достатньо.
 
Готові ароматні часточки можна зберігати в сухому місці при кімнатній температурі, в пластикових лотках або скляних банках. Запевняю, така смачна заготівля до зими не доживе! З'їдається дуже швидко і з задоволенням. Можна експериментувати і готувати таким чином десерт з інших фруктів: неймовірно смачним виходить сухе варення зі слив.