За фактом опору поліцейським, що призвело до ДТП у Сарнах, відкрито кримінальне провадження.

Екіпаж патрульної поліції сьогодні, другого серпня, близько третьої ночі під час патрулювання у районному центрі помітив автомобіль, водій якого не увімкнув покажчик повороту та підозріло поводив себе на дорозі.

Поліцейські на службовому авто «Toyota Prius» прийняли рішення зупинити транспортний засіб «Mercedes-Benz B180 CDI». Увімкнувши проблискові червоно-сині маячки, вони подали звуковий сигнал. Однак, водій не виконав законну вимогу правоохоронців і додав швидкості.

Порушник-утікач маневрував віддаленими вулицями міста без ввімкненого світла фар. Так, на неосвітленій ділянці проїзної частини він, виїжджаючи із другорядної дороги на головну, не надав перевагу у русі та допустив зіткнення зі службовим автомобілем «Mitsubishi Outlander», який виїхав на підмогу колегам. Керував патрульним авто 25-річний сержант поліції.

З’ясувалося, що за кермом автомобіля «Mercedes-Benz» перебував 43-річний місцевий житель. Внаслідок ДТП він отримав тілесні ушкодження у вигляді забійної рани потиличної ділянки та садна тіла. Після надання медичної допомоги його відпустили.

Дивіться також: чому на Рівне нщині збільшується кількість ДТП за участі велосипедистів?

За зовнішніми ознаками порушник перебував у стані наркотичного сп’яніння, втім від проходження медичного освідування він відмовився. Крім того, як з’ясувалося, чоловік раніше вже потрапляв у поле зору правоохоронців за незаконний збут наркотичних засобів.

Працівники поліції внаслідок ДТП не постраждали.

За фактом опору працівникові правоохоронного органу слідчі Сарненського відділу поліції розпочали досудове розслідування. Крім того, копії матеріалів кримінального провадження скеровуватимуть до Державного бюро розслідувань для вирішення питання про відкриття кримінального провадження за порушення правил безпеки дорожнього руху.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber