Фото ілюстративне
Розпал літнього сезону. Більшість рівнян вже запланували свій відпочинок, проте не всі знають, що з собою потрібно взяти у аптечку. А про неї потрібно подбати в першу чергу. Правильний підбір ліків і їх зберігання може врятувати ваше життя у будь-який момент.

Рівнянка Анастасія має трьохрічну донечку. Вже зовсім скоро вони усією сім'єю поїдуть відпочивати. Тому про аптечку жінка дбає в першу чергу. Анастасія обирає ліки, знаючи потреби і особливості своєї дитини.

В першу чергу це жарознижуючі, я беру обов'язково і суспензії і у вигляді свічок. Це від шлунково-кишкового тракту, так як на відпочинку тим більше, якщо це за кордоном, то і харчування інакше і клімат інший, такі різні сорбенти, антиспетчині засоби обов'язково.

Про те, як потрібно зберігати ліки жінка добре знає, адже бо завжди читає інструкції до них.

Безпосередньо на пляж на спеку я не беру з собою ліки. Якщо звичайно є можливість то жарознижуючі в холодильнику зберігати, а решта така аптечка коробочка і всі ліки в номері.

При неправильному утримуванні лікарських препаратів, запевняють фахівці, ліки можуть дати зовсім не той ефект, який ви очікуєте.

Якщо людина каже, що вона їде десь відпочивати, ми попереджуємо, і ліки ті які зберігаються при температурі до 15 градусів ми не пропонуємо і про це попереджаємо СТИК ви ж знаєте, що на всіх упаковках зроблена первинна і вторинна упаковка, тобто вона є захист. Вторинна - це захист і від сонячних променів, і температури внутрі. тому не хвилюйтесь, якщо ви тримаєте не на сонці, то ліки будуть якісні, - розповідає завідувачка аптеки Олена Рева.

Проте тримати усі ліки в холодильнику погана ідея, потрібно строго дотримуватися інструкції до препарату. Сиропи і спиртові розчини потрібно зберігати не лише у темному місці, але у їх рідній картонній коробці. Та ось чи має відрізнятися літня аптечка від звичайної - ми вирішили дізнатися у рівнян.

Ну так повинна відрізнятися, тому що влітку треба більше таких заходів яких там? від синяків, від ушибів, від усього.

Перед тим як покласти ліки в аптечку, перевірте їх термін придатності та умови зберігання. Обов'язково беріть з собою на відпочинок аптечку, але нехай вона вам не знадобиться. 

Читайте такожрівненський перинатальний центр закривають на 10 днів

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber