30 липня Всесвітній день протидії торгівлі людьми. З нагоди цього дня в кожному місті України провели акцію. Зокрема, у Рівному на залізничному вокзалі розмістили силуети людей. На кожному з яких була написана реальна історія українців, яким у своєму житті довелося пережити рабство. Окрім того, організатори поспілкувалися з рівнянами, та розповіли як уберегти себе та своїх близьких від такої біди.

Діти, жінки та чоловіки: такі силуети людей з'явилися на залізничному вокзалі Рівного. Зробили це волонтери в рамках арт-інсталяції «Невидимі», з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. На кожній розміщеній фігурі написана реальна історія жертв сучасного рабства. Одну з них організатори розповіли.

Цей чоловік звернувся до нас в 2016 році, і ситуація склалася так що він повертався з зони АТО, з Дебальцева. Їх машину розстріляли на одному із блок постів та він був поранений. Бойовики взяли всіх хто там був в цій машині в полон, - розповіла Лариса Гунько.

Організаторка додає, перебував у рабстві цей чоловік понад рік. А подібних реальних історій чимало, - додає пані Лариса. Тому арт-істаляцію «Невидимі» організували аби проінформувати людей. Та розповісти їм як вберегти себе та своїх близьких. А такі знання у сучасному світі необхідні, - запевняє Ольга Кравчук. Кожну з написаних історій на силуетах жінка прочитала.

Зараз дуже багато наших українців виїжджає за кордон і їм потрібні такі знання. В нашій державі не те що за кордоном.

У поліції розповідають, лише за цей рік на Рівне нщині правоохоронці виявили та зареєстрували декілька кримінальних правопорушень, пов'язаних з торгівлею людьми.

Впродовж 2019 року працівники поліції виявили та зареєстрували 2 факти торгівлі людьми, з метою сексуальної експлуатації за кордоном.....крім того, поліція спільно з працівниками управління служби безпеки України виявили та зареєстрували два кримінальних правопорушення за частиною третьою статті 32 кримінального кодексу України. Тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України, - каже прес-офіцер ГУНП Рівне нської області Марія Юстицька.

У поліції додають, статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми цього річ на Рівне нщині отримали 3 людей. А фахівці радять, аби не стати жертвою сучасного рабства перед виїздом за кордон зареєструватись на сайті Міністерства закордонних справ України. Обов'язково розповісти рідним та близьким про ваше майбутнє місце перебування. Та ніякому разі нікому не віддавати свої документи. А якщо ви збираєтесь за кордон працювати, то краще це робити через фірму в якої наявна ліцензія. Тоді шанси потрапити на гачок злочинців менші.  

Читайте також: рівнянам розповіли про виїзд з дитиною за кордон

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber