Історія не в лицях. Виставку масок корінних народів Австралії презентували у Рівненському краєзнавчому музеї. Саме маски - є візитівкою корінного народу Торресової протоки.

Моторошні, цікаві, заворожуючі, саме такі маски представлені на виставці «Еволюція: маски регіону Торресової протоки». Там можна прослідкувати традицію і розвиток виготовлення масок корінного народу Австралії. Завдяки цьому, рівняни можуть стати на крок ближчими до чужоземної культури.

Про Австралію ми знаєм досить мало, чули там Австралія, кенгуру, якісь ще шось. А ось виявляєтья в них є ще такі маски, якіми давні жителі займались ще з давніх-давен і продовжують носити ці маски навіть зараз, - старша наукова співробітниця відділу маркетингу розповіла Надія Шаюн. 

Виготовляють їх з панцирів морських черепах і вкривають візерунками, за допомогою загострених каменів і мушель. Маски є винятковими за своїми деталями та складністю. Їх носіння пов'язують з ритуалом, який відкриває канали зв'язку з предками. Крім цього експозиція наповнена іншими цікавинками.

На оцих стендах ви можете побачити самі маски, так і в нас є карта самого острова і оці водойми, сам острів цю торесову протоку.

Самобутня культура мешканців островів зацікавлює як маленьких, так і дорослих рівнян.

Ми в музеї перший раз вперше потрапили на дану виставку, дуже цікаво інформативно. Монстра такого я побачила, він такий страшними глазами.

З цього року виставка масок подорожує. Її вже побачили в кількох містах України. Рівняни ж мають змогу відчути атмосферу Австралії до 15 серпня. 

Читайте також: туристичні місця Рівне нської області (ЧАСТИНА 3)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber