На території реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Біле озеро» відбувся XVIII Всеукраїнський молодіжний мистецький соціально-екологічний фестиваль «Біле озеро».

Фестиваль «Біле озеро» проходив з 26 по 29 липня під гаслом «Від мистецтва до екології».

Традиційно захід зібрав понад півсотні молодих і талановитих музикантів, солістів, танцюристів, митців, дизайнерів, народних умільців та соціальних педагогів з різних куточків України.

Серед них – лауреати та дипломанти міжнародних і всеукраїнських конкурсів та фестивалів. Іменитими гостями стали: народний артист України, художній керівник ансамблю «Кобза», голова відбіркової ради фесту Євген Коваленко, український електронний проект «IIID Nation», гурти «Gar4ica» та «Escape», молодіжний шоу-балет Тетяни Налбатової, а також артист оригінального жанру, режисер шоу-програм в цирку і на естраді, володар «Золотої маски» фестивалю естрадно-циркового мистецтва в Парижі, постійний учасник телепередачі «Аншлаг» Андрій Франко. Варто відзначити, на рівні із відомими артистами публіку яскравими виступами вразили також солісти та музичні гурти Рівне нщини (м. Вараш, смт. Володимирець, с. Малий Жолудськ). 

Впродовж двох днів фесту діяв арт-майданчик «Світ природи – світ краси», де проводились творчі зустрічі молодих митців та майстер-класи, були представлені вироби декоративно-ужиткового мистецтва, зокрема іграшки, картини, дизайнерські колекції одягу та хендмейд-аксесуари. Діяв також консультативний пункт «Молодь обирає здоровий спосіб життя», де соціальні педагоги проводили бесіди з питань проблеми ВІЛ–СНІД, попередження вживання наркотичних і психотропних речовин. Проводилися екологічні акції, зокрема флешмоб у вигляді перформансу на великій сцені, конкурс кращої скульптури зі сміття та вже незмінна щорічна акція «Чисте довкілля» з прибирання території заповідника.

Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» організував різноманітні спортивні заходи, які пропагували здоровий спосіб життя та активне дозвілля на свіжому повітрі серед дорослих та дітей. Усі відпочивальники мали можливість позмагатись у пляжному волейболі, футболі, баскетболі, перетягуванні линви, інших спортивних естафетах та конкурсах, а призери були нагороджені дипломами та сувенірами обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

Також одним з не менш цікавих заходів для учасників фестивалю став круглий стіл на тему «Розвиток атомної енергетики, збереження екології та утвердження культури здоров’я серед молоді».

Читайте ще: фестиваль до ночі: як на Рівне нщині відгуляли "Новомалинську Любаву"?

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber