Відірвані від цивілізації. У Рівному люди уже дві доби без світла. Без електроенергії залишилися більше ста будинків у мікрорайоні Новий двір. Відповідно немає ні холодної, ні гарячої води, не працює побутова техніка.

Дві доби без електроенергії.

Далі пані Ірина прямує до ванної кімнати. Показує, як доводиться митися. Тазик та вода в бутлях рятує.

Ось чоловік попривозив такі пляшки з водою з дитиною ляпаємося.

Світла дві доби немає й у інших мешканців, які проживають на вулицях Багалія та Серпанковій. А це близько 100-та будинків.

Ми не маємо ні світла, ні води, вже пройшло багато часу і це не дуже весело. Ті хто мають маленьких дітей - це просто колапс.

Світло зникає часто, а от ремонтувати нема кому. Бо працівники Рівне облнерго відмовляються виїжджати на виклики кажуть, люди.

В мене є договір з обленерго, чому я маю задавати собі питання, хто там посередник мене це не цікавить, вони хай свої проблеми вирішують в судах, в мене є особистий рахунок я плачу кожен місяць. За що мені відключили?

Та працівники Рівне обленерго у цьому випадку нічого ремонтувати і не можуть. Адже трансформаторна підстанція належить приватній організації, яка і має надавати усі необхідні послуги.

Згідно із законодавством за стан утримання і обслуговування має відповідати їхній власник, а це ТОВ "Фахівець". Рівне обленерго не має права ні здійснювати там ремонті роботи, навіть не має права доступу до тієї території. Тому що це не наша земельна ділянка, не наша територія, і не наші мережі, - каже речниця "Рівне обленерго" Алла Ліхачова.

У свою чергу люди кажуть, що до кого звертатися в ТОВ "Фахівець" навіть і не знають.

"Фахівця" ми не знаємо,там був енергетик, але він звільнився і в нас нема ні контактів, до кого звернутися і ми як заручники на цьому кораблі. 

Нам не вдалося зв'язатися з представниками ТОВ "Фахівець" по телефону. Натомість у Рівне облвнерго кажуть, аби вони змогли обслуговувати ділянку, на якій зникла електроенергія, нинішнє підприємство має передати їм на баланс трансформаторну підстанцію. Однак ніяких документів поки що не надходило. Електроенергія у домівках мікрорайону Новий двір з'явилося на другий день після відключення. Проте чи не виникне знову подібної ситуації сказати ніхто не може.
 

Дивіться також: як рівнянам вберегти свій організм від різких перепадів температури?

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber