Допоки, для одних зміна погоди – це лише зміна картинки за вікном, в той час для інших – це привід для занепокоєння. Найтяжче перепад температур переносять метеозалежні особи та люди з серцево-судинними захворюваннями.

Ще вчора рівняни ніжились під промінням спекотного сонця, а вже сьогодні довелося шукати парасолю. Така різка зміни погоди згубно впливає на живі організми Люди відчувають ломоту в суглобах, біль в області серця, мігрень, слабкість і запаморочення. Проте такі симптоми не у всіх.

В першу чергу це відчувають люди, які старшого віку, похилого віку, які мають недуги. В першу чергу - це серцево-судинні недуги, ішемічну хворобу серця, цукровий діабет, - розповідає сімейний лікар Микола Долик. 

Рівняни на мінливу погоду реагують по-різному.

Погода впливає на мене позитивно, спекотна - ні, холодна - я купаюся зимою.

Коли раптово змінюється температура повітря, тоді скаче і тиск. Аби вберегти себе від такого стану, лікарі радять наступне.

Значний проміжок часу не перебувати під прямим сонячними променями. Ніякої фізичної роботи не робити, але це досить важко з людьми, які проживають в сільській місцевості, тобто рекомендується роботу по сільському господарству ранком, або після четвертої.

Додають, самолікуванням займатися не варто. Краще звернутися до лікаря за рекомендаціями. А вони таки можуть знадобитися. Бо ж погода цього тижня на Рівне нщині буде знову мінливою, розповідають синоптики.

На наступні дні температура буде на 2-3 градуси вищою прогнозується 23-28 градусів тепла, без дощів буде тільки в середу і на вихідні, в суботу і неділю, - говорить синоптик Тетяна Пророк.

Тож найкраще цей тиждень провести у помірному режимі. Коли буде сонячно синоптики поки не прогнозують.  

Читайте також: рятувальники Рівне нщини передали штормове попередження

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber