15 липня завершився термін тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси на позачергових виборах до Верховної Ради, які відбудуться 21 липня 2019 року.

У Рівне нській області 6563 виборців змінили місце голосування з позачергових виборів до Верховної Ради України. При цьому, у Рівному змінили місце голосування 1970 виборця.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА у Рівне нській області. 

У Рівне нській області змінили місце голосування:

  • 5249 виборців (регіон, де знаходиться виборча дільниця обрана місцем голосування);
  • 6563 виборці (регіон, де знаходиться виборча дільниця виборця згідно зареєстрованого місця проживання).

У відділі ведення Державного реєстру виборців міста Рівне повідомили, що загалом до відділу надійшло 1970 заяв про зміну місця голосування (з них: Крим – 13 виборців, Донецьк, Луганськ та окупована територія – 71 виборців).

«Левова частка виборців прийшлася на останній день, не дивлячись на те, що виборчий процес розпочався в кінці травні. Нам було простіше, у зв’язку з тим, що спростили процедуру прийому заяв: не потрібно було вмотивовувати зміну місця голосування та докладати документи, які вмотивовують заяву. Це прискорювало нам роботу і спрощувало процедуру для виборців. Загалом, зібрали 1970 заяв, усі опрацювали. Вчора [15 липня] у Рівному надійшла 251 заява на зміну місця голосування», - прокоментувала ОПОРІ начальниця відділу ведення Державного реєстру виборців Рівне нської міської ради Анна Зелінська.

Загалом, в Україні скористались тимчасовою зміною місця голосування 280 922 виборці. Найбільша кількість змін відбулось 15 липня – в останній день зміни місця голосування до виборів народних депутатів – 50 334. Нагадаємо, що під час першого та другу турів президентських виборів скористались послугою 315 725 та 325 604 виборці, відповідно.

До теми: У Рівному видаватимуть ID-картки у день позачергових парламентських виборів

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber