В кожного з нас траплялася така неприємна ситуація як плями на одязі. Проте, не варто засмучуватися, адже існує декілька перевірених способів вивести з одягу такий дефект.

 Кілька важливих правил

1. Якщо самостійно немає можливості вивести жирну пляму, тоді краще віднести виріб в хімчистку.
2. Найкраще позбавлятися від жирних дефектів на одязі якомога швидше. Стару пляму буде складніше відіпрати.
3. Речі з жирними плямами спочатку обробляються, а потім перуться в машинці. Навпаки робити не можна, інакше пляма не відпереться.
4. Для проведення будь-якої процедури з очищення, потрібно попередньо перевірити засіб на закритій ділянці одягу.
 
Рідина для миття посуду
Найпростіший спосіб вивести жирну пляму: втираємо рідину в пляму і залишаємо річ на 10-15 хв. Після можна випрати виріб в машинці.
 
 
Господарське мило
Добре втерте мило в пляму теж відмінно виводить жирні плями. Для того, щоб забруднення краще відіпралося, потрібно використовувати гарячу воду (якщо це дозволяє матеріал), і затерту пляму залишити на 2 години.
 
Крейда
Звичайну білу крейду потрібно розкришити, покрити пляму отриманим порошком і залишити на годину. Грубу тканину, можна просто добре натерти крейдою. Після можна одяг випрати в пральній машинці.
 
Крохмаль і молоко
Для виготовлення розчину потрібно в 50 мл молока розвести 4 ст. л. картопляного крохмалю. Отриману суміш необхідно втерти в пляму і залишити на ніч, щоб підсохла. Потім, за допомогою вологої губки, потерти пляму і випрати річ в машинці.
 
 
Сіль або сода
Цей спосіб добре допомагає вивести тільки поставлену пляму. На забруднення потрібно насипати трохи солі або соди, а потім потерти жирний дефект. Періодично необхідно міняти сіль або соду, і відтирати пляму до тих пір, поки вона не зникне.