Фото ілюстративне
Українські пісні, народні гуляння та старовинні обряди. Так на Рівненщині святкували Івана Купала. У Здолбунівському районі відбувся етно-еко фестиваль "Буща папороть". На дводенний захід з'їхалися майстри народної творчості, фольклорні гурти, господині і велика кількість охочих приєднатися та відчути на собі колорит Івана Купала.

Танці, народні пісні, українські костюми і звичайно прикраси з польових квітів та папорі - як головних атрибутів обрядів на Івана Купала. Все це поєднав у собі етно-еко фестиваль "Буща папороть". Вже в третє захід проходить на території Дермансько-Острозького національного природного парку.

В 2009 році був створений парк, і перша туристична стежина пішла саме звідси. В екологічному плані це місце має свою цінність, - розповідає в.о директора Національного природного парку Олександр Верцеха.

Фестиваль створений за для популяризація народних традицій та збереження культурної спадщини Рівне нщини, кажуть організатори.

Фестиваль ми назвали Буща - папороть, аби мати етнографічну та екологічну складову. На території парку росте червонокнижна папороть і ми проводимо заходи охорони довкілля, - каже організатор Елеонора Стеценко.

Фестиваль - це яскрава подія як для місцевих жителів та гостей так і для майстрів народної творчості, які мають можливість на загал похизуватися своїми талантами.

Дитячі іграшки з дерева. Валера майструє я розмальовую ось і така справа сімейна.

І яке ж народне гуляння без смачних українських страв. Тут і запашні пампушки, вареники зі сметаною, свіжо-випечений хліб та домашні сири.

Гості фестивалю смакують, фотографуються, гуляють, одним словом відпочивають. І навіть можуть покататися у раритетній "Волзі" 53 року. Цією можливістю я скористалася залюбки.

Читайте також: рівнян запрошують на фестиваль "Погорина.Урочище Чадорож-2019"

А особливу атмосферу святкування створюють фольклорні колективи та музиканти.

І як в такий день без традиційних купальських обрядів. Ними фестиваль був наповнений сповна.  

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber