Страшний менінгіт. Другий місяць у лікарні бореться за життя маленький Артем із селища Клевань, що у Рівненському районі. Ще у травні дитина потрапила без свідомості у реанімацію обласної лікарні. Тоді у хлопчика діагностували менінгіт. З того часу малюк перебуває у медзакладі. На лікування родина вже витратила 80 тисяч гривень. Кошти потрібні й далі, а у сім'ї їх вже не має. Мама просить про допомогу.

Артемчику всього п'ять місяців. Майже половину свого життя він перебуває у лікарні. На початку травня дитині різко стало зле. Підвищилася температура, з'явилися судоми, а згодом хлопчик взагалі втратив свідомість.

Ми пробули 20 днів в реанімації і потім нас перевели сюди у відділення. Ми уже тут трошки більше місяця нас лікують. Ми повністю робили обстеження, нам робили МРТ. Постійно здаємо аналізи. Перепунктовють його, щоб бачити динаміку ліквера, - розповідає мама хлопчика.

В ході обстеження у дитини виявили менінгіт неуточненої етіології (запалення мозку). Але чим спровоковане захворювання поки визначити не можуть.

При багаторазових посівах ліквера ми не виявили ніякого збудника. Так, як захворювання має тяжкий, стабільний, уповільнений перебіг. Не виключається, що етіологія цього захворювання специфічна. Може бути туберкульозна етіологія. У нас розглядається - це як підозра. Тому із сьогоднішнього дня у дитини буде розпочате лікування ще протитуберкульозними препаратами, - говорить лікар Наталія Малонога.

Курс лікування в Артемчика вже розпочався. Та на все це потрібні чималі кошти. Позаяк дитина маленька харчується сумішами, які теж недешеві. Також постійно потрібні памперси та інші речі. Артемчик у сім'ї Кравець найменший. Вдома на нього та маму чекають ще троє діток.

Нам буде 3 курс лікування біовеном, то це я точно можу сказати, що треба буде 7,5 тисяч гривень. Тому що нам вводять препарат, а він один коштує 1200 гривень . Якщо загалом взяти у нас пішло більше 80 тисяч гривень.

І це тільки початок лікування. До повного одужання в Артемчика ще тривалий шлях. Допомогти сім'ї може кожен небайдужий.

Реквізити для допомоги: 5168 7554 3660 2938 Кравець Віталій Степанович (батько хворого хлопчика) 

Дивіться також14-річний хлопець з Рівне нщини потребує допомоги (ВІДЕО)

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber