Сьогодні розумова праця домінує над фізичною. Кожен день через нас проходять величезні обсяги інформації, що вимагають уваги і засвоєння. Які звички заважають максимально ефективно працювати нашому мозку?

 1. Відсутність сніданку. Люди, які нехтують сніданком, по суті самі собі знижують рівень глюкози в крові - а це призводить до гальмування активності мозку.

2. Переїдання. Якщо споживати занадто багато жирної їжі, організм почне накопичувати поганий холестерин, який негативно позначиться на стані кровоносних судин і, відповідно, на мозку.

3. Куріння. Під час розкурювання сигарети до мозку приливає кров - за рахунок цього протягом короткого періоду часу у людини підвищується концентрація і активність мислення. Проте, такий ефект триває всього 10 хвилин. Все більше і більше досліджень показують, що куріння вбиває клітини мозку, і вважається однією з причин розвитку хвороби Альцгеймера.

4. Надзвичайно велика кількість цукру. Це не дає тілу поглинати корисні речовини в необхідній кількості.

5. Забруднення повітря. Мозок споживає кисень, який ми вдихаємо. Якщо ж людина починає дихати забрудненим повітрям, в якому більше газів і вихлопів, ніж необхідних організму речовин, мозок відразу ж відчує брак кисню: його активність сповільниться, а в деяких випадках так і зовсім зіткнеться з порушеннями.

6. Недолік сну. Тривала відсутність сну вбиває не тільки нервові клітини, але і клітини мозку.

7. Наркотики і алкоголь. Шкідливі звички і психотропні речовини призводять до незворотних уражень головного мозку.

8. Розумова робота під час хвороби. Коли ми хворіємо, наш організм використовує всі ресурси для боротьби з хворобою. Намагаючись ж працювати під час недуги, ми ставимо власне тіло в глухий кут: йому доводиться або сповільнювати процес одужання, або ж давати мозку недостатню кількість кисню.

9. Відсутність стимуляції. Коли-небудь замислювалися, чому діти навчаються новим речам набагато легше і швидше, ніж дорослі? Справа в тому, що їх мозок постійно стимулюється. Простіше кажучи, саме тому що вони постійно дізнаються нову інформацію, обробляють її і засвоюють, їх мозкова активність розганяється ще сильніше, дозволяючи легше приймати нові знання і навички.

10. Відсутність спілкування. Дослідження показують, що інтелектуальні бесіди, вивчення складних слів і використання їх в повсякденній мові сприяють активності мозку.

 8 хобі, що уповільнюють старіння і деградацію мозку

Як колір одягу впливає на ваш настрій, самопочуття та успіх у справах