Сьогодні, 26 червня, у світі відзначають Міжнародний день боротьби з наркотиками. Відтак у Рівному провели антинаркотичну акцію "Здорова молодь - Гідна нація". Медики, правоохоронці та просто волонтери розповіли про шкідливі наслідки вживання наркотиків.

Також безкоштовно всім бажаючим провели тестування на виявлення ВІЛу та СНІДу. Окрім того, правоохоронці впродовж дня зафарбовували написи онлайн магазинів заборонених речовин. Та розповіли як блокувати нарко телеграм канали.

Явище наркоманії за останнє десятиліття як у світі так і в Україні набуло надзвичайно великих розмірів. І стало проблему не лише правоохоронних органів та національної поліції, а й проблемою всього суспільства.......в цьому році ми задокументували декілька осіб які займалися розповсюдженням наркотиків через інтернет. І вилучили наркотиків на декілька мільйонів гривень, - говорить правоохоронець Олександр Нагорнюк.  

Ми знаємо що на сьогоднішній день залежність це є проблемою в Україні, і взагалі проблемою 21 століття. Наприклад щороку в Україні фіксується 45 тисяч помирає від залежності наркотичних засобів, - говорить заступник директора центру громадського здоров'я у Рівному Ілля Філіпченко.

Читайте також: у Рівному просять мільйон на майданчик для моделювання ситуацій дорожнього руху

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber