Ще у 2015 році в Україні з'явилася посада дільничного офіцера поліції. До його обов'язків входить дотримання порядку у районі міста, який він обслуговує. Наші журналісти запитали у пересічних рівнян, чи знають вони своїх дільничних офіцерів. Відповіді різнилися, бо ж чимало людей взагалі не знали про таку посаду. Тож, хто такий дільничний і чому його варто знати в обличчя, дивіться у сюжеті Дарини Гапонюк.

Місто Рівне поділене на 10 дільниць, які обслуговують поліцейські. Ми вирішили запитати у пересічних рівнян чи знають вони своїх дільничних інспекторів.

Однак, в обов'язки дільничного поліцейського входить не тільки така перевірка. Він повинен проводити профілактику раніше судимих, осіб які вчиняли насильство у сім'ї, людей які перебувають на обліку у поліції, виписувати відповідні рапорти, а також....

Дивіться ще: тандем пса і людини: рівненські поліцейські-кінологи розповіли як ефективно розкривати злочини

Дільниця на якій працює Борислав Кучернюк, охоплює велику територію міста. Це ділянки Басового Кута, Центра, Речового та Дикого ринків. Правоохоронець додає, знайти свого поліцейського просто.

В іншому випадку, рівняни можуть набрати короткий номер 102 та запитати в оператора, який поліцейський відповідає за ваш район. Тому, якщо вас, або ваше помешкання пограбували, або турбують небросовісні сусіди чи хулігани, звертайтеся до свого дільничного офіцера.

Будьте з нами: Telеgram   Facebook   Instagram  Viber   Youtube