В Україні створюють перший проект українською мовою за масштабним унікальним друкованим виданням «Історія Кримських Татар» Валерія Возгріна. Мова йде про україномовну аудіокнигу “Світи. Народи. Історія кримських татар”.

«Наша команда зовсім нещодавно дізналась про Валерія Возгріна та його книгу, над якою він працював близько 25 років. Її презентація відбулась у 2013.
У 2014-му Крим було анексовано...
Взимку ми познайомились із власником прав на працю — Ленуром Іслямовим, генеральним директором і власником кримськотатарського телеканалу «ATR». Згодом всіх нас спіткала новина про смерть видатного історика... І тоді остаточно визріла думка, що ми маємо створити проєкт, який дозволить слову Возгріна лунати українською мовою і розповідати про історію корінного народу Криму - киримли", - прокоментувала журналістці Rivne1.tv режисерка, продюсерка, членкиня ГО «Конгрес Активістів культури», менеджерка проєкту Ірина Правило.

Також вона поділилася, що завдяки праці Возгріна маємо шанс наблизити минуле, усвідомити сьогодення і боротись за майбутнє.

Основною метою проєкту “Світи. Народи. Історія кримських татар” є привернути увагу української спільноти до вивчення невідомих для більшості сторінок історії кримськотатарського народу, стосунків між нашими народами, наших спільних інтересів і співіснування.

Крім того Ірина Правило розповіла, що творча команда запустила кампанію спільнокошту  і тепер кожен небайдужий має можливість підтримати внеском історію, яка має бути почутою.

Читайте також: “...полюбив я її не тому, що прийшов до якогось колективу...”, - Андрій Ляшук