Важлива кожна хвилина. У Рівному не вистачає пожежних ДЕПО. Саме звідти рятувальники виїжджають на місце пожежі. Поки що у місці їх чотири. Чи є можливість побудувати нові ДЕПО і скільки їх потрібно аби убезпечити мешканців дізнавалися наші журналісти.

Більше 500 пожеж з початку року і 180 за місяць. Така невтішна цифра на Рівне нщині . Чи не щодня рятувальникам доводиться виїжджати на порятунок громадянам.

Дуже багато повідомлень надходить від громадян в природніх еко-системах. Все це пов'язано з тим, що громадяни зараз випалюють сухе листя прибирають свої присадибні ділянки не контролюючи дані багаття, - говорить Дмитро Мельник.

Це оперативно-диспетчерська служба. Саме тут чергові приймають усі дзвінки від людей.

Читайте ще: у Рівне нському природному заповіднику горить ліс (ВІДЕО)

Після прийому дзвінка передають інформацію черговому караулу, який з моменту отримання повідомлення, на виклик має виїхати не менше ніж за 50 секунд - це вдень та вночі за 60 секунд.

За даними Укртелекому у 2018 році на лінію екстреного зв'язку надійшло більше 100 тисяч повідомлень від громадян. 30 тисяч повідомлень надійшло за номером 101 і 70 тисяч повідомлень за номером 112. Всі ці повідомлення були про пожежі, дорожньо-транспортні пригоди, телефонували із проханням надання допомоги.

Радіус обслуговування одного пожежно-рятувального підрозділу має бути 3 кілометри на місце рятувальники мають прибути впродовж 10 хвилин або ж 15.

Велика частина Басового Кута та Північого не входять до цього району обслуговування весь новий двір за межами трьох кілометрів обслуговування. Найближча частина, знаходиться тут в центрі, - розповідає начальник Рівне нського міськрайонного управління ГУ ДСНС Віктор Бабак.

А все тому що не вистачає пожежних ДЕПО. Наразі їх у місті всього чотири. Для повноцінного та швидкого реагування необхідні хоча б ще три, кажуть рятувальники.

Зараз заврешується будівництво одного пожежного ДЕПО на Князя Володимира. Рятувьлники планують відкриття уже найближчим часом.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber