На ній розглянули ряд питань важливих для функціонування Рівненської тергромади, принаймні так заявляють можновладці. Втім, як завжди, не обійшлося без курйозів, суперечок та політичних переконань. Павло Невесенко далі розповість, наскільки ефективно міські обранці працюють в умовах війни.

Сесія міської ради. Це справжній парад пафосу, лицемірства якоїсь роботи на благо громади навіть у час повномасштабної війни. Вже не один місяць у Рівнераді говорять про курс на цифрову трансформацію та діджиталізацію у міськраді. Для цього ввели навіть посаду ще одного заступника. Втім, про які б високі новітні технології не говорили у міськраді, а початок сесії затримала банальна несправність мікрофонів.

З горем навпіл і єдністю мікрофони полагодили. Потому депутати таки зробили добру справу, вручили звання почесних громадян міста загиблим героям посмертно. Ну і як же без себе коханих. Виявляється за нашими обранцями чи не передова плаче. Команда Рівнеради виборола перше місце з кульової стрільби серед обласної та районних рад і тергромад. Звісно, куди ж без урочистостей.

Здобув свою нагороду і Віктор Шакирзян. Він неначе Наталія Могилевська на шоу танці з зірками - йому не звикати завжди бути другим.

У стрільбі програв очільнику Дубенщини, на виборах Олександру Третяку. Втім, як показує життєва практика і гарні протеже - бути другим не так вже й погано.

Далі найбільша фракція у Рівнераді оголосили про виключення з своїх рядів Федора Мисюру - ветерана АТО, кіборга та людину, яка нині воює на передовій з рашистами. Причина недотримання партійної дисципліни. Простими словами, військовослужбовець голосував не так, як вказувала партія.

Ще одне питання, яке тягнеться чи не усю каденцію теперішніх депутатів та Олександра Третяка це ненарахування премій міським чиновникам. На сесії 20 жовтня депутати підтримали рішення про повернення премій міському голові, його заступникам, а також начальникам управлінь, департаментів та їхнім заступникам. Потому Олександр Третяк ветував це рішення. Сьогодні ж обранці знову дозволили отримувати премії чиновникам. Водночас міський голова та його заступники залишаться без доплат.

Чиновникам обмежили премії у розмірі до 50 % від посадового окладу.

Сам же Олександр Третяк неохоче коментує премії чиновникам під час війни.

Також на засіданні проголосували за виділення матеріальних допомог, реорганізацію департаментів та земельні питання. Втім, як показало сьогоднішнє засідання - головне для міських обранців влучно стріляти у тирі і виключати з фракцій тих, хто влучно стріляє на передовій. Ну і без премій, звісно ж не обійтися.

Читайте також: Як рівненські дороги готують до зими