Звичайний зимовий день: прокидаєшся вранці в темряві, далі - короткий проблиск денного світла, а після обіду знову сутінки. Через холод, брак сонця і вітамінів відчуваєш млявість, сонливість і небажання що-не будь робити. Важко просто встати з ліжка, не кажучи вже про початок робочого дня і вирішенні важливих завдань, що вимагають концентрації.

Як підвищити працездатність


1. Какао і гарячий шоколад


Протягом робочого дня дуже корисно підзарядитися замість кави чашкою какао на основі мигдального молока. Фахівці з харчування радять закушувати його гірким шоколадом з високим вмістом какао. Цей продукт багатий мінералами, антиоксидантами і натуральним антидепресантом триптофан, який бадьорить і підвищує настрій.


2. Женьшень


У Кореї та Китаї «корінь життя» обожнюють досі, виробляють з нього медикаменти і навіть косметику. Для підняття тонусу можна вживати засушені шматочки кореня, капсули з порошком, настоянки, солодощі та концентрати для приготування напоїв.


3. Зелений чай, пуер і мате


Чашка зеленого чаю або пуеру з ранку зарядить тебе силами на цілий день. Обидва ці чаю за своїми властивостями не поступаються кави, хоч і містять на 50% менше кофеїну. Це напої стали дуже популярні через ефективного поліпшення працездатності і зняття стресу. Листя парагвайського чаю мате містять трохи кофеїну і величезну кількість мікроелементів і вітамінів, в тому числі і теофілін, який тонізує і усуває спазми.


4. Елеутерокок


Популярне в студентському середовищі засіб для концентрації уваги і боротьби з перевтомою. Завдяки елеутерококу підвищується здатність до навчання, витривалість, здоров'я і фізична працездатність. За це його прозвали сибірським женьшенем.


5. Імбирний чай


Корінь імбиру - універсальний засіб і незамінний для тих, хто прагне зберегти молодість і піклується про своє здоров'я. Імбир знімає запалення і забезпечує організм корисними речовинами, які зміцнюють іммунітет.Чудо-корінь бадьорить організм набагато краще, ніж кава. А також виганяє токсини, допомагає спалити зайві кілограми і протистояти вірусам. Мабуть, більш підходящого напою для зими не знайти.